Tamás Széll din Ungaria, castigatorul Bocuse d’Or Europe 2016
Tamás Széll, 34 de ani, de la restaurantul Onyx din Budapesta, este castigatorul editiei din acest an a competitiei Bocuse d’Or Europe, ce a avut loc in perioada 10 – 11 mai a.c.
Medalia de ARGINT a fost castigata de Norvegia, in timp ce bronzul a revenit Suediei. In fata unui public entuziast format din sute de profesionisti si sustinatori,Tamás Széll i-a surclasat ceilalti 19 concurenti gratie talentului si creativitatii sale. Tamás a castigat in fata unui juriu format din bucatari celebri in toata Europa cu preparatul sau „picior de cerb tanar la gratar pe carbuni, cu condimente traditionale unguresti, ciuperci si grasime afumata de porc magalita, in timp ce preparatul pe baza de peste a fost reprezentat de o cega usor sarata si langustine cu seminte de usturoi salbatic si unt brun”.
Cum arata podiumul Bocuse d’Or Europe 2016
- Tamás Széll, de la restaurant Onyx din Budapesta – Bocuse d’Or Europe 2016
- Christopher William Davidsen, de la restaurant Søstrene Karlsen,Trondheim, Norvegia – Bocuse d’Argent 2016
- Alexander Sjögren, freelancer, Suedia – Bocuse de Bronze 2016
Premii speciale:
- Special Fish Prize: Viktor Örn Andrésson, Chef la restaurant Grillid, Reykjavik, Islanda
- Special Meat Prize: Laurent Lemal, Executive Chef Domaine la Riberach, Bélesta, Franta
- Best Commis Prize: Hampus Risberg, Suedia
11 tari, in finala mondiala
Dupa multe luni de practica si nenumarate teste si in urma celor doua zile de concurs, 11 chef-i europeni s-au calificat in finala mondiala care va avea loc la Lyon, Franta, in perioada 24 – 25 ianuarie 2017. „Va fi un eveniment care promite sa marcheze istoria acestui concurs, deoarece nu numai ca va dezvalui noile vedete ale gastronomiei fine la nivel mondial, dar va marca, de asemenea, cea de-a 30-a aniversare a acestui concurs unic, creat de Paul Bocuse, un nume celebru haute cuisine”, spun organizatorii.
Finalistii sunt:
- Tamás Széll, Onyx*, Budapesta, Ungaria
- Christopher William Davidsen, Søstrene Karlsen, Trondheim, Norvegia
- Alexander Sjögren, Freelancer, Suedia
- Laurent Lemal, Domaine Riberach*, Bélesta, Franta
- Viktor Örn Andrésson, Grillid / Radisson SAS, Reykjavik, Islanda
- Eero Vottonen, Restaurant Olo*, Helsinki, Finlanda
- Jan Smink, Librije***, Zwolle, Olanda
- Filipe Fonseca Pinheiro, Restaurant Hôtel de Ville***, Crissier, Elvetia
- Peter Aesaert, Belgocatering, Alost, Belgia
- Morten Falk, Kadeau*, Aakirkeby, Danemarca
- Dmitri Rooz, Restaurant Farm,Tallinn, Estonia
Cmentariile sunt închise