Metafish, un nou restaurant cu specific pescaresc in peisajul Capitalei
Pe malul lacului Plumbuita s-a deschis acum doua saptamani restaurantul cu specific pescaresc Metafish, ca parte a unui proiect ce va cuprinde curand si un concept tip steakhouse, Metameat.
Ambele sunt terase sezoniere, amplasate pe malul lacului, in cadrul Complexului Jardin, din zona Pipera, intr-un peisaj ce te duce cu gandul la o delta, in puternic contrast cu betoanele din Capitala.
Metafish este construit pe doua nivele, reprezentate de doua separeuri, ce au, impreuna, o capacitate de 180 – 200 de locuri. Meniul creat de un chef cu experienta de circa 27 de ani la nivel international, cuprinde preparate pe baza de peste si fructe de mare, de la icre si zacusca de peste pana la tartar de ton, scoici in sos de vin, bors de peste, supa thai cu fructe de mare sau boullabaise si diverse preparate din peste sau la gratar (caracatita, calamari, creveti, zargan, dorada, peste spada, barbun, pastrav etc.).
Vis-à-vis de Metafish va fi deschis in curand si Metameat Brewery&Steakhouse, ce va functiona similar, ca terasa deschisa, sezonier – pana la 1 noiembrie, si va avea circa 100 de locuri.
Pana la inaugurare, cateva preparate din meniul noului restaurant se vor putea comanda in cadrul terasei Metafish, printre acestea numarandu-se ciolanul crocant, coastele si gulasul, garniturile, hrean si bere. Metameat este “urmasul” Berariei Siegfried, locatie ce a devenit cunoscuta in peisajul bucurestean prin preparatul sau “vedeta” – ciolanul in crusta crocanta, insa nu va fi exclusiv berarie cu specific german, ci va fi un concept tip steakhouse.
“Am decis sa venim cu acest rebranding pentru ca ne-am dorit sa ne dezvoltam unitar. Vom pastra in meniu si cateva preparate, cele prin care beraria Siegfried s-a facut remarcata, precum ciolanul in crusta crocanta, coastele si aripioarele, insa vom avea si preparate noi, specifice mai multor bucatarii internationale, cum ar fi steak de vita la gratar, coaste de vitel sau frigarui. De asemenea, vom aduce schimbari si in meniul de beri”, a declarat Stefanie Binder-Ionescu, owner, pentru Horeca Insight.
Cmentariile sunt închise