Concours Mondial de Bruxelles în premieră în România

Reprezentanții celui mai mare concurs internațional de vinuri la nivel mondial, Concours Mondial de Bruxelles, au ales România ca următoare destinație pentru competiția de vinuri roze. Aceasta se va desfașura în perioada 28-30 martie 2025 în Constanța, Dobrogea, România. Este o premieră în istoria vinului din România, Concours Mondial de Bruxelles fiind primul mare concurs internațional de vinuri care alege ca destinație pentru una din competițiile sale țara noastră.

Anunțul oficial a fost făcut în timpul celei de-a 31-a ediții a Concours Mondial de Bruxelles, desfășurată în orașul León, statul Guanajuato, Mexic de catre reprezentantul organizatorului român, Valentin Ceafalău, jurat internațional și campion mondial la degustare în orb cu echipa României.

Negocierile și pregătirile organizării în România a CMB – rose session 2025 la Constanța au început încă de anul trecut, iar obiectivul principal al organizatorului român este acela de promovare internațională a vinului românesc și a României ca destinație turistică și enoturistică. Organizarea CMB – rose session 2025 la Constanța este doar o acțiune din planul mai amplu de construcție a brandului de țară pentru vinul românesc.

Echipa organizatoare este formată din Valentin Ceafalău, Dumi Ghiuri și Daniel Negrescu.

 

Concursul Mondial de Bruxelles este un punct de referință la nivel mondial în materie de concursuri de vinuri. Independența, standardele stricte și procedurile de degustare ale acestuia oferă siguranță consumatorilor, permițându-le acestora să cumpere cu încredere deplină vinurile medaliate.

Pentru concurs sunt aleși în mod riguros jurați de renume, recunoscuți la nivel internațional pentru capacitatea lor de a evalua vinurile. Aceștia sunt achizitori și furnizori internaționali, ingineri și oenologi, jurnaliști, scriitori și critici de specialitate în domeniul vinului, cercetători și reprezentanți ai organizațiilor din industrie.

Concursul Mondial de Bruxelles este unul din cele mai mari și mai importante competiții de vinuri din lume cu peste 15.000 de înscrieri anual.

APEV România, Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Vinuri din România, grupează cei mai importanți exportatori de vinuri ai țării, care dețin împreună aproximativ 70% din totalul exportului românesc de vinuri. Membrii săi dețin, de asemenea, o cotă de aproximativ 70% din piața internă.

 APEV România a fost înființată în 2001 ca entitate legală nonprofit, menită să reprezinte, să apere și să promoveze drepturile și interesele membrilor săi, atât la nivel local, cât și internațional. În acest moment APEV trece printr-o etapă de transformare către un colectiv de vizionari care vor să repoziționeze imaginea vinului românesc pe plan internațional. Având un angajament pentru colaborare și inovare, misiunea lor este dublă: să cucerească piața internă și internațională cu vinurile României și să reafirme brandul de țară al vinului românesc în piața mondială.

 

Cmentariile sunt închise