Prima ediție a Champagne Bucharest va avea loc pe 3 octombrie

La opt ani de la lansarea proiectului Champagne Room, prin care au ajuns în țara noastră unii dintre cei mai renumiți Vignerons din Champagne, se trece la nivelul următor, un firesc pas înainte: organizarea primului Champagne Salon din istoria Champagne Room, dar și din istoria României.

Champagne Bucharest 1st Edition va avea loc pe 3 Octombrie la The Villa și va reuni 10 producători de Champagne din portofoliul propriu și 3 producători de vin. Printre casele de Champagne deja bine cunoscute în România, Franța și o mare parte din Europa și Asia se numără Champagne Paul Bara, Champagne Franck Bonville, Champagne Marc Hebrart, Champagne Pierre Gimonnet și Champagne Andre Clouet. De asemenea, vor participa și Vignerons de excepție, precum Champagne Miniere, Champagne A Margaine, Champagne Lancelot-Pienne, Champagne Lacourte-Godbillon, Champagne Pierre Moncuit și Champagne Eric Taillet, producători artizanali care și-au câștigat aprecierea pentru calitatea lor deosebită.

Pentru selecția de vinuri, au ales Chateau Jean Faux din Bordeaux, un producător bio certificat, cunoscut pentru vinuri albe și roșii cu un excelent raport calitate-preț. Din Burgundia, vor prezenta Domaine Deux-Roches, Macon, un producător de Chardonnay de excepție, iar din Germania, doi dintre cei mai importanți producători de Riesling – Weingut Donnhoff și Weingut Fritz Haag – parteneri de încredere ai Champagne Room de peste 5 ani.

Fiecare Vigneron de Champagne va prezenta trei șampanii, iar fiecare producător de vin va aduce trei vinuri pentru degustare. Obiectivul este să ofere o primă ediție elegantă la care participanții vor avea ocazia să discute direct cu producătorii și să afle detalii despre șampaniile lor, tradiția producției și alte informații relevante.

Paharul oficial al evenimentului va fi Zalto Denkart, considerat printre cele mai rafinate pahare suflate manual din lume. Organizarea unui salon de Champagne în care Zalto este paharul oficial reprezintă o premieră istorică în România și va contribui la îmbogățirea experienței fiecărui participant. Invitatul special al evenimentului va fi Barko Caviar, un producător român de caviar din județul Vâlcea, care va oferi participanților oportunitatea unică de a explora asocierea între caviar și șampanie.

Champagne Room dorește să mulțumească tuturor partenerilor și clienților pentru susținerea constantă de-a lungul anilor, precum și producătorilor care au acceptat invitația de a fi prezenți la București. De asemenea, aduc mulțumiri speciale participanților la acest prim salon, cu speranța că acesta va fi urmat de multe alte ediții în anii ce vor urma.

Biletele pentru Champagne Salon Bucharest 1st Edition sunt disponibile la prețul de 250 RON, iar cauza fragilității paharelor Zalto organizatorul va percepe o garanție de 200 RON la primirea paharului, sumă care va fi returnată la înapoierea acestuia.

Pentru orice întrebări sau comenzi de bilete, puteți contacta organizatorii la contact@champagne-room.ro sau la numerele de telefon 0724409959/0744240108. Champagne Room așteaptă cu nerăbdare să întâmpine participanții pe 3 Octombrie 2024, pentru o experiență de degustare memorabilă la The Villa din Str. Negustori 16.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

4 × four =