Qurater – De la management operațional la inovație în domeniul food

Qurater

Povestea a doi tineri antreprenori, fondatori Qurater – prima platformă SaaS din România care ajută restaurantele să își crească vânzările pe platformele de livrare

Începuturile în HoReCa – un love story cu rădăcini vechi

Lumea antreprenorială le-a surâs încă din copilărie, însă pașii către ce urma să devină o poveste de succes nu au fost ușori. Andrei Iancu (28) și Odai Shhab (34), fondatori Qurater – prima platformă cu 100% capital românesc destinată creșterii restaurantelor – s-au cunoscut pe vremea când lucrau într-un lanț de restaurante din București. Odai era responsabil pentru întregul sistem de operațiuni & logistică, iar Andrei punea bazele departamentului de livrări odată ce aplicațiile de food delivery intrau în piață din Romania.

Antreprenorii au format o echipă timp de 5 ani și ulterior, expertiza și background-ul fiecăruia i-a împins către a duce lucrurile la un alt nivel.

“La vremea aceea, ne-am dat seama că trendul ascendent al adopției aplicațiilor de food delivery venea cu o mare oportunitate atât pentru consumatorii finali, dar mai ales pentru restaurantele și sellerii care înțelegeau că acest canal de vânzare putea să le propulseze business-urile.”, spune Andrei Iancu.

Pasul către antreprenoriat – inevitabil, dar cu multe provocări

FoodHub Consulting a fost prima iterație a antreprenorilor de a se poziționa în piață HoReCa ca experți în domeniu – practic au îmbinat background-ul operațional & logistic, cu o componentă online, care devenea rapid un canal de vânzare cu impact în business.

Antreprenorii au penetrat piața rapid cu un business în servicii, poziționându-se drept o echipă cu expertiză nișată în dezvoltarea de strategii de marketing a restaurantelor listate în platformele de livrare. Începuturile au fost dificile, pentru că “eram primii early adopters din aceasta nișă, iar proprietarii de business-uri în HoReCa erau destul de reticenți spre a investi bugete într-un serviciu pe care nu îl înțelegeau. Din acest punct de vedere, pandemia a accelerat creșterea FoodHub Consulting, deoarece pentru cei mai mulți antreprenori vânzarea în online și pe platformele de livrare era singura opțiune pentru a își salva business-urile. Încrederea că pot dezvolta un alt canal de vânzare care presupunea o optimizare operațională, de marketing și de business, părea că începe să se contureze.”, spune Odai Shhab.

Cei doi tineri nu au renunțat și vreme de 5 ani au clădit un business, ajungând să lucreze cu cele mai mari lanțuri de restaurante din țară, precum Spartan și Dristor Kebap, dar și brand-uri locale consacrate, precum Nuba Group, Tomcat Hospitality Group (Treevi Pizza).

Qurater
Qurater

În 2023, FoodHub Consulting s-a alăturat inițiativei HoReCa Insight drept co-organizator  al proiectului pilot – Food Service & Hospitality Expo – cel mai mare târg B2B din industria ospitalității din Romania, care tineste ca în viitor să devină cel mai relevant eveniment din industrie în Europa de Est.

Foodtech + Qurater – o noua poartă către viitor

Ca orice pas firesc, adopția tehnologiei nu a întârziat să apară odată ce fondatorii au realizat că multe dintre responsabilitățile interne ale echipei deveneau redundante. Așa a luat naștere Qurater, prima platformă de tip SaaS cu capital 100% românesc construită pentru antreprenorii HoReCa. Qurater este o platformă care înglobează advanced analytics și instrumente (precum managementul campaniilor si menu management) care să ajute proprietarii brand-urilor de food să își crească vânzările pe platformele de livrare, prin optimizări la nivel operațional, de sales și marketing.

În prezent, antreprenorii au lansat aplicația și au tranzitionat clienții curenți către un model mai accesibil, cu impact imediat asupra business-ului și user-friendly. Produsul este în dezvoltare continuă și integrează o componentă tech în ecosistemul de business al restaurantelor. În viitor, fondatorii targetează și piețe internaționale.

Echipa este în continuă creștere, iar intre timp alături de cei doi fondatori s-a alăturat Charles Gedeon, CTO (Chief Technology Officer) Quarter. Charles vine cu o expertiză și background în dezvoltare de produse IT în hub-ul tehnologic din San Francisco. Acesta este de asemenea, co-foundatorul unui startup medtech, având alte două exit-uri în piața din SUA.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

four × 3 =