A inceput cea de-a treia editie a Diageo Reserve World Class™

A treia editie a competitiei internationale Diageo Reserve World Class™ a fost lansata in cadrul a doua evenimente in Bucuresti si Cluj, provocand barmanii din Romania sa-si depaseasca limitele si fie parte a celei mai prestigioase competii de bartending din lume. Editiile din anii precedenti le-au adus Aidei Ashor si lui Paul Sfirlea titlul de cel mai bun barman din Romania in 2014, respectiv 2015, acestia ocupand locuri din top 20 in cadrul finalelor desfasurate in Londra si Cape Town.

La evenimentul de lansare a competitiei in Bucuresti au fost prezenti peste 60 de barmani din mai multe orase din tara, in timp ce la Cluj peste 50 de barmani au raspuns provocarii lansate de Diageo Reserve World Class. In cadrul evenimentelor acestia au fost fata in fata cu Paul Sfirlea, castigatorul competitiei de anul trecut, si cu Tim Etherington Judge, ambasador global atat al competitiei cat si al marcii americane de bourbon, Bulleit.

“Aceasta competitie este foarte importanta pentru grupul Diageo si PPD Romania, fiind acel instrument care ne ajuta sa fim alaturi de barmanii din Romania si sa contribuim la dezvoltarea culturii de fine drinking. Facem asta prin promovarea noilor trenduri in materie de cocktailuri si produse, urmarind indeaproape modul in care evolueaza gusturile in aceasta industrie. Scopul competitiei este ca impreuna cu cei implicati sa ridicam nivelul bartendingului din Romania si a felului in care produsele noastre ajung in paharele clientilor, dandu-le noi valente ale gustului si aspectului”, a declarat Radu Diaconu, Brand Manager Diageo Reserve.

Competitia de anul acesta va avea doua teme – prima tine de integrarea fructelor si legumelor in cocktailuri, iar a doua de asocierea bauturilor cu preparate culinare in scopul atingerii unei experiente senzoriale complete. Prin participarea la Diageo Reserve World Class, barmani talentati si foarte atent selectionati prin procesul de jurizare devin alchimisti ai gusturilor si aromelor dintr-un pahar.

De la mixul ales, clasic reinventat sau innovator, la modul in care sunt selectate si procesate ingredientele de baza si pana la modalitatea de prezentare si povestea care a adus acele arome impreuna – toate aceste criterii vor fi luate in considerare de catre juriul Diageo Reserve World Class in drumul pentru a gasi cel mai bun barman din Romania.

Diageo Reserve World Class este o competitie internationala, a carei finala va avea loc anul acesta la Miami, reprezinta mixul perfect intre mostenirea culturala a bauturilor spirtoase si inovatia in combinarea celor mai surprinzatoare elemente.

Carmen.ionescu@modernbuyer.ro

Cmentariile sunt închise