Alin Vădean câștigă premiul pentru Sustenabilitate în cadrul finalei S.Pellegrino Young Chef Academy din regiunea Europei de Sud-Est

S.Pellegrino anunță câștigătorii la cele trei categorii de premii din cadrul concursului S.Pellegrino Young Chef Academy din etapa regională a Europei de Sud-Est și Mediterană, precum și marele premiu care oferă tânărului bucătar calificarea în finală. Această inițiativă globală, creată de S.Pellegrino Young Chef Academy, are scopul de a descoperi și a ghida cei mai talentați tineri bucătari din lume.

Pe 25 și 26 noiembrie, Malta a găzduit această etapă a competiției, unde cei 15 tineri bucătari și-au prezentat preparatele în fața juriului format din Victor Borg (Malta), Thanos Freskos (Grecia), Alexandru Iacob (România), Igor Jagodic (Slovenia) și Iwona Niemczewska (Polonia).

România a fost reprezentată în competiție de Alin Vădean și de Bogdan Panaite, împreună cu mentorii lor: Chef Cezar Munteanu, respectiv Chef Vlad Pădurescu. Cei doi au promovat cu succes gastronomia românească, clasându-se amândoi în topul semifinaliștilor din regiunea Europei de Sud-Est și Mediterană.

 Alin Vădean a câștigat și Premiul pentru Responsabilitate Socială, acordat pentru preparatul său intitulat “Through the Eyes of a Fish” (Prin ochii unui pește). Acest dish a impresionat juriul prin faptul că a reprezentat un manifest – un apel pentru sustenabilitate și responsabilitate socială. Preparatul prezentat de Bogdan Panaite, “The Pig’s Alms” – Pomana Porcului, a fost o reinterpretare rafinată a tradițiilor culinare românești, captivând publicul și juriul prin povestea și tehnicile utilizate.

 

 Iată lista câștigătorilor din fiecare categorie:

  1. The S.Pellegrino Social Responsibility Award – Alin Vădean (România), mentorat de Cezar Munteanu, premiu oferit de Marcello De Masi (Regional Business Development Manager pentru Europa și Mediterana).
  2. The Fine Dining Lovers Food For Thought Award – Nikola Šorak (Serbia), mentorat de Mario Mandarić, premiu oferit de Tom Jenkins (jurnalist Fine Dining Lovers).
  3. The Acqua Panna Connection in Gastronomy Award – Andrea Amore (Malta), mentorat de Andrew Borg, premiu oferit de Alberto Bafumi.

Marele câștigător al competiției S.Pellegrino Young Chef Academy 2024 pentru Europa de Sud-Est și Mediterană a fost Pablo Falcón (Slovenia), mentorat de Yvonne Melee, premiul fiind oferit de Michel Beneventi, CEO Sanpellegrino.

Evenimentul a fost organizat și produs de Sanpellegrino International Business Unit, împreună cu distribuitorul local al brandurilor Acqua Panna și S.Pellegrino, cu sprijinul Autorității pentru Turism din Malta și al Guvernului din Malta. Pentru a afla mai multe despre această inițiativă, puteți vizita: https://sanpellegrinoyoungchefacademy.com

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

5 × four =