Alira lanseaza, sub brand propriu, un vin spumant produs prin metoda Champenoise, rezultat al asocierii cu casa de Champagne J. De Telmont

Producatorul autohton Alira anunta prezenta unui nou produs in portofoliul sau, Alira by J. De Telmont, un vin spumant realizat prin metoda Champenoise, ca urmare a asocierii cu casa de Champagne J. De Telmont, una dintre cele mai mari 20 de case din Champagne.

„Produsele casei de Champagne J. De Telmont au devenit expresia excelenței, astfel incat, impreuna am decis sa producem o champagne, care sa se adreseze pietei premium din Romania. Avem aici un cupaj de Chardonnay, Pinot Noir si Pinot Meunier, pastrat timp de 30 luni pe drojdii. Suntem mandri de aceasta asociere si de faptul ca am putut contribui la “reteta secreta” a vinului, pentru a ne incanta consumatorii iubitori de bule cu un produs cu adevarat elegant, calitativ si remarcabil: Champagne Alira by J. De Telmont”, a spus Marian Ivanescu, Director General Alira.

Simbol al ocaziilor cu adevarat speciale si populara in lumea intreaga, „sampania” este un vin spumant realizat prin metoda Champenoise, doar in regiunea Champagne din Franta. In afara de regiunea in care sunt produse, vinurile  Champagne se diferentia de alte vinuri spumante si prin metoda de vinificare – metoda traditionala prin care a doua fermentatie are loc in sticle – si soiurile selecte de struguri.

Desi in prezent exista mai multe tipuri de vinuri spumante, Champagne ramane in elita spumantelor ca un pilon al calitatii si gustului. Cum ne dam seama ca avem un astfel de vin in pahar? De cele mai mult ori, dupa perlajul fin si vertical, gustul de paine coapta si finalul onctuos.

Champagne Alira by J. De Telmont este un spumant elegant produs in editie limitata si se gaseste in magazinele specializate de vinuri si in wine shop-ul online al producatorului.

ALIRA este o crama boutique din Sud-Estul tarii, cu podgorii in zonele Aliman si Rasova, Dobrogea, cu doar 80 ha si cu un vinificator francez de renume, indragostit de Romania, Marc Dworkin. Activitatea cramei Alira este indreptata spre crearea unor vinuri deosebite, imbinand tehnologiile moderne cu procedeele traditionale, precum culesul manual si selectionarea atenta a strugurilor.

Aproape de Reims, la doar 30 kilometri, se afla Casa de Champagne J. De Telmont. Povestea acestui loc a inceput in 1912, cand Henry L’Hopital decide sa produca propriul sau vin spumant. Podgoria se intinde pe o suprafata de aproximativ 30 de hectare si produce 8 cuvee-uri diferite, fiecare remarcandu-se prin propriul stil si calitate desavarsita. Acum, la cea de-a patra generatie, J. De Telmont se afla in topul celor mai mari 20 de case de din Champagne. La acest rezultat au contribuit an de an cunostintele artizanilor, culesul manual – un proces minutios si delicat, invechirea in butoaie de stejar si pasiunea pura.

Cmentariile sunt închise