Alternative inedite și clasice pentru masa de Paște

Sărbătorile se apropie cu pași repezi, dar nu ne mai întrebăm ca în alți ani cum vom petrece. Singura opțiune în această perioadă este #stămacasă. Chiar și în aceste condiții, ne putem bucura de preparatele îndrăgite sau tradiționale dacă profităm de ofertele dedicate mesei de Paște și dacă ne grăbim puțin și comandăm. Vestea bună este că restaurantele preferate sunt deja prezente pe platformele de livrare sau vor opera prin serviciul propriu, respectând cu strictețe normele de igienă.

Uber Eats ne informează printr-o prognoză valabilă pentru 2020, că românii deja experimentează când vine vorba de mâncarea pe care o aleg, iar preparatele din bucătăria libaneză, japoneză și chiar scandinavă sunt tot mai populare. Pentru siguranța comunității, dar și a curierilor, utilizatorii Uber Eats pot selecta livrarea contactless, prin opțiunea „Lasă comanda la ușă”, în momentul finalizării comenzii.

Dacă vrei să încerci și tu ceva mai exotic în acest weekend, iată câteva sugestii de preparate pe care le poți comanda până sâmbătă, pentru un meniu alternativ pentru Paște:

  • Muttabal din vinete coapte cu pastă tahini (preparat libanez, restaurantul Souk, București)
  • Maguro tataki (un tip de sushi cu ton marinat) sau Wagyu special cu sashimi (preparat japonez cu vită) (preparate japoneze, restaurantul Yoshi, București)
  • Pinoy pancit canton cu creveți (preparat thailandez, restaurantul Rocca by The Jar, București)
  • Somon norvegian marinat în sos de soia cu miere (preparat scandinav, restaurantul Bite, București)
Maguro Tataki - Restaurant Yoshi
Maguro Tataki – Restaurant Yoshi

„Chiar dacă momentan nu putem călători, ne bucurăm să vedem că românii aleg să încerce noi preparate în această perioadă. Astfel, deși #stămacasă, putem descoperi gusturi noi sau ne putem aminti de călătorii petrecute alături de cei dragi. Sperăm ca astfel de delicatese să aducă un plus de bucurie în perioada acestui Paște petrecut acasă” a spus Ioana Ilie, Country Manager Uber Eats România.

Pe lângă aceste preparate care ne poartă într-o călătorie culinară plină de savoare, Horeca Insight a identificat și restaurante ce oferă meniuri complete pentru o masă de sărbătoare “cum se cuvine” din care nu lipsesc mielul sau pasca reinterpretată de tineri chefi.

 

Maize Farm to Table este promotorul accentului pe ingrediente sezoniere, proaspete, puse în valoare de bucătăria românească modernă. Meniul lor de 2 persoane pornește de la 420 lei și împacă toate gusturile – de la tradiționalul borș de miel la pască infuzată cu verbena.

Mahala a pregătit un meniu clasic, gândit pentru șase persoane și care conține tradiționalele ouă înroșite alături de gustări și drob, dar și borș de miel și cozonac, totul la un preț de 550 lei. Comenzile se pot face pe www.livrare.restaurant-mahala.ro, iar de livrare se ocupă tot ei.

Comenzi primesc și 2Chefs Delivery, Tasting Room, iar restaurantele grupului Stadio Hospitality Concepts au creat un meniu special ce reunește toate preparatele românești de sărbătoare, printre care friptura fragedă de miel, “Pasca fericită de Casă” sau ouăle roșii.

Restaurantul Souk reprezintă cu mândrie bucătăria libaneză urbană și au conceput un meniu precum un festival al aromelor. Vedeta va fi mielul ținut 24 de ore într-o marinadă cu iaurt, ulei de măsline și 11 condimente, gata pregătit pentru a fi copt domol în cuptorul de acasă.

Cmentariile sunt închise