Americanul Mitch Lienhard, castigatorul concursului S. Pellegrino Young Chef 2016

Mitch Lienhard, reprezentantul Statelor Unite ale Americii este castigatorul S.Pellegrino Young Chef 2016, dupa o impresionanta runda finala si o Mare Finala remarcabila la Milano. Cu felul de mancare castigator creatie proprie, „friptura de rata cu portocala condimentata si cartof dulce”, si sfaturi din partea Bucatarului Mentor din oficiu, Dominique Crenn, Lienhard i-a surclasat pe cei 20 de finalisti din intreaga lume, devenind astfel cel mai bun Tanar Bucatar-Sef din lume. In prezentarea din fata Marelui Juriu, Lienhard a explicat ca felul de mancare castigator este un memento al statului sau natal, Michigan, cu aroma de frunze arse si artar.

Mitch Lienhard a fost ales castigator de catreun juriu distins format din sapte bucatari-sef recunoscuti la nivel international, denumiti „Cei sapte intelepti”, compus din David Higgs, Carlo Cracco, Gaggan Anand, Elena Arzak, Mauro Colagreco, Wylie Dufresne si Roberta Sudbrack. Procedura indelungata de evaluare s-a bazat pe criteriile celor cinci „Reguli de aur” referitoare la ingrediente, abilitati, creativitate, aspect estetic si mesaj. Ceremonia de premiere Young Chef 2016 a fost urmata de o galap regatita de insusi Massimo Bottura, a carui Osteria Francescana din Modena, Italia, este primul in lume in lista din 2016 a Celor mai bune 50 de restaurante din lume.

Marea Finala din acest an a mai inclus si acordarea a doua premii suplimentare. Pentru a sarbatori felul de mancare ce reprezinta cel mai fidel elementele traditionale intr-o maniera contemporana, „Acqua Panna Contemporary Tradition Award” a fost acordat italianului Alessandro Salvatore Raspisarda, reprezentand Italia. In plus, pentru prima oara, un premiu votat de catre public la adresa www.finedininglovers.com pentru cel mai inspirational concept din spatele unui fel de mancare, „Inspiring Message Award by S.Pellegrino”, a fost acordat lui Daniel Nates din Mexic, reprezentand America Latina.

Finalistii competitiei Young Chefs nu au fost singuri pe drumul catre glorie, deoarece dupa etapele regionale au primit fiecare din oficiu cate un „Bucatar mentor”, care i-a consiliat pana la etapa finala referitor la cum sa-si imbunatateasca felurile de mancare create de ei pentru a se pregati pentru Marea Finala de la Milan.

Titlul de S. Pellegrino Young Chef 2016 ii va oferi lui Mitch Lienhard oportunitatea extraordinara de a castiga vizibilitate in intreaga lume si un avans profesional semnificativ, precum si sansa de a participa la mai multe din evenimentele organizate de marca in intreaga lume.

Carmen.ionescu@modernbuyer.ro

Cmentariile sunt închise