Aplicatia ialoc a ajuns la un milion de oameni asezati la mese in peste 2000 de restaurante din principalele orase din tara

 

Aplicatia ialoc incepe 2021 cu atingerea pragului de un milion de oameni asezati la mese in peste 2000 de restaurante din principalele orase din Romania: Bucuresti, Brasov, Iasi, Sibiu, Timisoara, Cluj, Arad, Constanta, Bacau, Suceava si Satu Mare.

Unul dintre cele mai afectate sectoare de criza pandemica este horeca, care a suferit pierderi semnificative in 2020. Pe de o parte, capacitatea mult mai redusa a restaurantelor a scazut vanzarile, unele locuri avand disponibilitate de aproximativ 25% din intreg numarul de locuri destinate clientilor, in timp ce 30% dintre restaurante sunt inchise pe perioada nedeterminata.

Pe de alta parte, clientii sunt mult mai precauti si prefera sa evite locurile publice de petrecere a timpului liber, mai ales prin prisma stirilor despre nerespectarea distantarii sociale in locuri si zone deja consacrate cu public numeros.

“Pragul de un milion de oameni asezati la masa, atat prin intermediul aplicatiei, cat si prin soft-ul dezvoltat pentru restaurante pentru a gestiona rezervarile, este unul dintre momentele cheie ale maturitatii aplicatiei pe care am creat-o. Expansiunea nationala a marit considerabil numarul de rezervari, chiar daca nu trecem prin cea mai favorabila perioada. De asemenea, crearea de produse noi, cum a fost cazul cardurilor cadou pentru a fi folosite ulterior la restaurante, cafenele si alte magazine mici a ajutat la cresterea notorietatii brandului ialoc si dobandirea unor noi publicuri care inteleg ca incercam sa aducem plus valoare afacerilor din acest domeniu, puternic afectate de criza”, a precizat Cosmin Magureanu, CEO si co-fondator ialoc.

Din punct de vedere al oraselor unde este cel mai des utilizata aplicatia, Bucurestiul conduce topul, urmat de Cluj Napoca si Brasov, la care se adauga peste 37.248 de recenzii reale lasate de utilizatorii nostri care au rezervat prin ialoc.

La Bucuresti, Switch.Eat, Nomad Skybar si Journey Pub au fost locurile preferate de utilizatorii ialoc, in timp ce bucatariile internationala, americana si urbana au devenit cele mai cerute, potrivit datelor aplicatiei.

Ca obicei de iesit in oras, cea mai rezervata zi a fost sambata, iar ora cu cele mai multe rezervari este 19.00, intervalul cel mai des ales de catre utilizatori fiind pentru cina, intre 17.00 – 21.00.

“2020 a insemnat pentru ialoc o scadere cu 75% a numarului de rezervari incepand cu luna martie, insa am reusit sa lucram mai bine cu partenerii existenti, sa le intelegem nevoile si sa ii ajutam, pe cat posibil, cu simplificarea procedurilor si cu o comunicare mai facila catre public. Sistemul de rezervari al ialoc a ajutat in prima faza a redeschiderilor restaurantelor in iunie, iar apoi am consolidat parteneriatele cu afacerile din horeca. Previzibil, a scazut si numarul de oameni care au iesit la masa, de la 4.94 in 2019 la 3.47 in 2020,” explica Cosmin Magureanu.

Pentru 2021, ialoc va continua promovarea cardurilor cadou ca alternativa pentru iesirile in oras, mai ales ca majoritatea restaurantelor si cafenelelor inscrise in program ofera si servicii de take-away. De asemenea, ialoc isi propune sa deschida noi orase din Romania in care sa se poata faca rezervari prin intermediul aplicatiei, dar si un sprijin mai consistent pentru domeniul horeca prin lansarea unor servicii noi.

Cmentariile sunt închise