Aradeanul Raul Vidican s-a calificat in semifinalele competitiei S.Pellegrino Young Chef 2018, concurand in regiunea Germania-Austria
Romanul Raul Vidican, originar din Arad, s-a calificat in semifinalele regionale ale competitiei S.Pellegrino Young Chef 2018 si va concura pentru a reprezenta in marea finala regiunea Germania-Austria. Semifinala regionala va avea loc pe data de 26 iulie 2017.
Raul Vidican a plecat in Germania acum doi ani si jumatate si a lucrat in mai multe restaurante, avand ocazia sa faca practica si intr-un restaurant cotat cu o stea Michelin.
“Sunt in Germania de doi ani si jumatate. La inceput am lucrat intr-un restaurant traditional bayerisch, pentru ca nu stiam foarte bine limba, insa dupa un an am inceput sa ma descurc foarte bine, astfel ca am aplicat si am reusit sa obtin un stagiu de practica intr-un restaurant cotat cu o stea Michelin. Apoi, m-am angajat la restauranul Seven Oceans („Alte Ziegelei”) din Regensburg, unde in scurt timp am ajuns sous chef”, povesteste Raul despre inceputul sau in Germania.
Romanul s-a inscris in competitia S.Pellegrino Young Chef 2018 din dorinta de a se perfectiona, pentru a se testa si pentru a-si dovedi ca poate mai mult. Spune ca merge increzator in fortele proprii in semifinala regionala, ce va avea loc pe 26 iunie a.c. si spera ca preparatul sau sa surprinda placut juriul si sa reuseasca sa se califice mai departe.
“Am decis in urma cu cateva luni sa particip la concursul S.Pellegrino Young Chef 2018, iar acum cateva zile am vazut ca am fost desemnat printre semifinalistii regiunii Germania-Austria. Pentru semifinala regionala, care va avea loc pe 26 iunie, voi pregati „Duck Delight“: un piept de rata cu un piure de cartofi dulci, cu texturi de cartofi si conopida, si un sos de kumquat”, a declarat Raul Vidican pentru Horeca Insight.
Raul si-a descoperit pasiunea pentru bucatarie destul de devreme, iar la 17 ani a decis sa-si inceapa studiile in domeniu. La inceputl acestui an, cu ocazia unui concediu in tara, a participat si la o emisiune tv de profil. Stie ca meseria de bucatar este ceea ce vrea sa faca toata viata si spune ca va face tot posibilul sa devina cat mai bun.
“Imi doresc sa calatoresc cat mai mult, sa vad cat mai multe tari, cat mai multe restaurante, sa ma documentez cat mai mult, sa invat cat mai mult. Visul meu este sa imi practic meseria in cat mai multe restaurante din lume si apoi sa ma intorc acasa si sa pun in practica tot ceea ce am adunat din experienta mea. Vreau sa aduc si bucataria romaneasca la locul care i se cuvine, pentru ca avem tot ce ne trebuie, doar ca nu ne punem in evidenta atuurile”, spune Raul despre planurile sale de viitor. (foto: Raul Vidican, arhiva personala)
210 tineri bucatari, in cursa pentru calificare in marea finala
Cei 210 de tineri bucatari semifinalisti ai competitiei internationale S.Pellegrino Young Chef 2018, care isi vor incepe calatoria pentru castigarea titlului de „Cel mai bun tanar bucatar din lume”, au fost anuntati acum cateva zile. Fiecare semi-finalist din cele 21 de regiuni a fost ales in urma unei selectii riguroase realizate de catre ALMA -The International School of Italian Cuisine, care a evaluat preparatele concurentilor in functie de cinci criterii: ingrediente, talent, genialitate, aspect si mesaj.
Semifinalistii vor trece acum la faza competitiilor locale, care se va desfasura in urmatoarele sase luni, pana in luna decembrie 2017. Vor fi organizate 21 de competitii locale, pentru fiecare regiune, iar juriul local va selecta cel mai bun tanar bucatar pentru a reprezenta regiunea pe scena mondiala, urmand a fi insotit in aceasta calatorie culinara de un chef-mentor.
Marea Finala S.Pellegrino Young Chef 2018 va avea loc anul viitor, la Milano, unde juriul alcatuit de “cei sapte intelepti” va desemna “Cel mai bun tanar bucatar din lume”.
Cmentariile sunt închise