Au inceput inscrierile la preselectia nationala pentru “Campionatul mondial al cofetarilor, gelatierilor si ciocolatierilor”

AsociatiaTop Chef Club, cu sprijinul Federatiei Italiene de Patiserie, Gelaterie si Ciocolaterie va organiza, in perioada 20-22 septembrie 2016, Preselectia naționala pentru Campionatul Mondial al Cofetarilor, Gelatierilor si Ciocolatierilor 2017, la Scoala Stephane Glacier Bucuresti.

“Competitia pentru preselectia nationala va avea patru probe si va respecta regulamentul impus de organizatorii Campionatului Mondial al Cofetarilor. Locul de desfasurarea fost ales cu grija, caparticipantii sa aiba la dispozitie tot ceea ce este necesar pentru o competitie de o asemenea anvergura: Scoala Stephane Glacier Bucuresti”, au precizat organizatorii.

Cofetarii profesionisti se pot inscrie la cele trei probe: sculptura in ciocolata si praline, piesa de zahar si torturi moderne, sculptura din pastiaj si inghetata in portii individuale. Competitia se va desfasura in cadrul Scolii „Stéphane Glacier“ din Bucuresti, iar jurizarea va fi asigurata de cofetari francezi detinatori ai titlului Meilleur Ouvirer du France. Regulamentul preselectiei respecta modul de desfasurare al Campionatului Mondial al Cofetarilor, Gelatierilor si Ciocolatierilor de la Milano, iar organizatorii au sprijinul federatiei italiene de profil.
Primii doi clasati la proba de sculptura in ciocolata si praline si la cea de sculptura in pastiaj si inghetata in pastiaj, precum si primii trei de la proba de piesa de zahar si torturi moderne vor avea asigurata prezenta in etapa urmatoare, ce va avea loc la Salon du Chocolat de la Vannes, in perioada 13-17 noiembrie 2016. Aici, vor participa la probele la care s-au inscris in prima etapa, cea de la Scoala „Stéphane Glacier“ din Bucuresti, iar primul clasat de la fiecare proba va merge la Campionatul Mondial al Cofetarilor, Gelatierilor si Ciocolatierilor de la Milano Milano, in octombrie 2017.
Inscrierile la preselectie au inceput pe 1 iunie si se vor termina pe 15 septembrie. Regulamentul si formularele de inscriere se gasesc pe site-ul revistei Pastry Chef.

Competitia este organizata de Asociatia Profesionala Top Chef si are ca parteneri si sponsori principali Scoala „Stéphane Glacier“ Bucuresti, Dupont Ingredient si Pastry Chef.

Carmen.ionescu@modernbuyer.ro

Cmentariile sunt închise