Care vor fi cele mai importante trenduri in materie de food in 2017
Pe masura ce ne apropiem de finalul lui 2016, incepem deja sa ne gandim care vor fi trendurile in materie de food in 2017. Tendintele vin si pleaca, insa finedininglovers.com a sintetizat opt directii din industria alimentara si de bauturi pevizionate pentru anul viitor, furnizate de compania de consultanta Baum and Whiteman.
1. Restaurantele “virtuale”
Business-urile din acest segment vor tinde din ce in mai mult spre high end, pe masura ce bucatari de top precum David Chang si Michael White lanseaza branduri proprii de delivery si lanseaza tot mai multe aplicatii ce vin in ajutorul consumatorilor pentru a gati acasa.
2. Mancarea… „falsa”
Una dintre cele mai interesante „povesti” ale anului 2016 a fost burgerul vegetarian a carui umplutura vegetariana semana perfect cu carnea de vita. Analistii din domeniu sunt de parere ca vom vedea o tendinta in crestere pe aceasta zona, si chiar vor aparea macelarii „false”, ce vor oferi game variate de produse vegetariene care vor imita carnea. De altfel, vegetarianismul, veganismul si alte curente asociate sunt din ce in ce mai prezente, astfel ca multe companii investesc in prezent in tehnologie si produse dedicate acestui segment.
3. Din macelarie in restaurant
Macelarii vor reveni in atentie. Macelariile artizanale vor ajunge sa colaboreze strans cu restaurantele, astfel incat consumatorii sa aiba posibilitatea sa aiba parte de o adevarat experienta de tipul „de la macelar direct pe masa”. Se pare ca produsele care vor fi la mare cautare vor fi preparate precum cozi de porc prajite sau inimi de pui la gratar, gatite si servite de aceeasi persoana.
4. Alge
Odata cu popularitatea in crestere a ramen-ului in Occident, este de asteptat sa se ragaseasca mai multe alge in meniuri, precum si „ascunse” in diferite feluri de preparate. De fapt, se va observa o crestere in popularitate a vegetalelor de origine marina in general, in special in segmentul alimentelor cu beneficii pentru sanatate.
5. Vase mici, specifice bucatariei asiatice
Din nou, cultura ramen influenteaza lumea culinara, influentele sale regasindu-se atat la micul dejun cat si cu alte prilejuri. Nu trebuie sa uitam de nici de bibimbap, preparatul emblematic al Coreei. Pentru bucatari, avantajul ar fi ca nu trebuie sa realizeze un plating complicat.
6. Bucati de legume
Asteptati-va sa intalniti din ce in ce mai des preparate in care se folosesc toate partile unei legume, cum ar fi toate bucatile din morcov sau tulpini de sfecla, toate acestea venind ca urmare a trendului ce vizeaza reducerea risipei de alimente.
7. Franken-creams
2016 a fost anul inghetatei-hibrid, cateva exemple fiind: freakshakes – shake-uri cu mai multe ingrediente si cu un design “monstruos”, fairy floss – una dintre cele mai recente nebunii in materie de deserturi, popularizata de producatorul australian Aqua S, sau ice cream ramen – o inghetata cu influente asiatice, realizata din noodles-jeleu din alge, ce “stau” intr-o “supa” din lapte condensat si gheata, cu diferite adaosuri precum ar fi fructe sau mochi.
8. Picant si dulce in acelasi timp
Desi apetitul nostru pentru condimente este mai puternic ca oricand, nu va mai fi totul despre cat de picant poti sa mananci. O tendinta a anului 2017 va fi orientarea catre preparate picante si dulci in acelasi timp, cum ar fi de exemplu pui picant cu sirop de artar sau jalapeno cu miere. (sursa: finedininglovers.com)
Cmentariile sunt închise