Carlo Petrini, Presedintele international al Slow Food, vine in Romania
Carlo Petrini, presedintele international al Slow Food, vine pe data de 15 martie a.c. in Bucuresti, pentru a se intalni cu reprezentantii institutiilor locale si ai retelei Slow Food Romania. Vizita sa va fi un prilej de a discuta si despre urmatoarea editie Terra Madre Salonul Gustului 2016, care va avea loc intre 22 si 26 septembrie a.c. in Torino (Italia). Evenimentul se va desfasura pentru prima data in aer liber in acest an, in cele mai frumoase si mai importante locatii din Torino. Tema din acest an este Sa iubim Terra. Aceste imagini simbol al evenimentului exprima bogatia si biodiversitatea Terrei Madre.
Printre subiectele ce vor fi abordate in cadrul intalnirilor organizate de Carlo Petrini in Bucuresti se numara: „De ce este important HNV (High Nature Value – Inalta Valoare Naturala)? De ce sunt importante fermele familiale? In Europa si in intreaga lume”, la Conferinta organizata de Fundatia Adept, partener proiect ESSEDRA, pe data de 15 martie a.c., “Gusturi Locale: Patrimoniul Alimentar si Potentialul Agro-Ecologic al Romaniei”, tema sustinuta impreuna cu profesorul Vintila Mihailescu, antropolog si director al Muzeului Taranului Roman la dezbaterea organizata de Slow Food Romania si Departamentul de Sociologie al Facultatii de Stiinte Politice (SNSPA). De asemenea, se va vorbi despre proiectul Arca Gustuluisi despre importanta valorizarii patrimoniului gastronomic al Romaniei. Arca Gustului este un proiect international al Slow Food care cauta, catalogheaza si descrie gusturi uitate din intreaga lume: produse care risca sa dispara, ce trebuie redescoperite si protejate. Datorita contributiei multor oameni, astazi Arca Gustului reuneste in jur de 3000 de produse.
“Vizita lui Carlo Petrini la Bucuresti este una dintre activitatile din cadrul proiectului ESSEDRA, co-finantat de Uniunea Europeana prin intermediul DG Enlargement, promovat de Slow Food cu obiectivul de a sprijini procesul de integrare europeana a regiunii balcanice si a Turciei, prin consolidarea societatii civile si a capacitatii acesteia de a influenta politicile adoptate si de a promova modele de dezvoltare rurala sustenabile”, spun reprezentantii Slow Food Romania.
Cmentariile sunt închise