Ce evenimente vor avea loc in cadrul Primei Saptamani a bucatariei italiene in lume

In perioada 2l – 27 noiembrie 2016 va avea loc Prima Saptamana a bucatariei italiene in lume, eveniment ce isi propune sa promoveze si sa valorifice din plin in strainatate traditia culinara italiana de inalt nivel si folosirea produselor gastronomice de calitate, drept unul din semnele distinctive ale marcii italiene. Initiativa, rezultat al colaborarii dintre Ministerul Afacerilor Externe si Cooperarii Internationale, Ministerul politicilor agricole si padurilor, Ministerul Dezvoltarii economice si Ministerul Educatiei, vizeaza in special prezentarea productiilor agroalimentare si vitivinicole italiene, valorificarea experientei italiene in sectorul gastronomic si valorile unice ale traditiei culinare in tara noastra, promovand “Sistemul institutional italian” prin alimente.

Si la Bucuresti, cu prilejul Primei saptamani a bucatariei italiene in lume, vor fi organizate o serie de evenimente concentrate pe excelentele italiene si pe calitatea marcii produselor agroalimentare fabricate in Italia (Made in Italy). In organizarea manifestarii in Romania s-au implicat, alaturi de Ambasada Italiei, principalii actori ai Sistemului institutional italian prezenti in aceasta tara, cum ar fi Institutul Italian de Cultura, Camera de Comert Italiana pentru Romania, Academia Bucatariei Italiene si Scoala italiana “Aldo Moro”.

Printre initiativele programate se numara:

–          22 noiembrie: este prevazuta proiectia filmului “La cena per farli conoscere” de Pupi Avati la Institutul Italian de Cultura “Vito Grasso” la orele 19.30 cu degustare surpriza;

–          23 noiembrie: Academia Italiana a Bucatariei din Bucuresti organizeaza la Palazzo Italia o seara despre Gastronomia regionala italiana. Evenimentul va fi deschis cu o prezentare a bucatariei regionale italiene, dupa care va urma o demonstratie despre cum se pregatesc painea si pastele. In cursul serii vor fi prezentate unele feluri de mancare regionale pregatite de restaurante recunoscute de Academia Italiana a Bucatariei din Bucuresti printre care: Da Giulio, Il Mulino, la Terrazza, la Zucca, Modigliani, Origini lucane Isoletta si Dakota. Evenimentul va fi  sponsorizat de: Palazzo Italia, Antica Gelateria del Corso, Miscela D’oro, Casa della Mozzarella, Sorrentino, Angelucci, ADV Communication, Gold Plast, Cantina S.Osvaldo si Albermatis Invest.

–          24 noiembrie: Camera de Comert Italiana pentru Romania organizeaza la Restaurantul “Terra e Fuoco” o cina de networking deschisa publicului cu un meniu special la pret redus.

–          25 noiembrie: Institutul Italian de Cultura “Vito Grasso” organizeaza o Cina literara (cu taxa de intrare) avand drept obiect traditia culinara veroneza in cursul careia va fi valorificata printr-o imbinare cu bucataria regiunii de origine, productia literara a scriitorilor veronezi.

In paralel, in cursul saptamanii, numerosi patroni de restaurante locale din reteaua ospitalitatii italiene (Osteria Gioia, Da Giulio, Modigliani, Nonna Mia, Terra e Fuoco, La Terrazza, Belli Siciliani, Unico Vero) din Bucuresti, Timisoara si Arad, vor oferi in restaurantele lor un meniu  special la pret redus.

Si Scoala italiana “Aldo Moro” va organiza o saptamana de laboratoare despre traditiile culinare ale regiunilor italiene, cu aprofundarea diferitelor retete si premierea celui mai bun fel de mancare preparat de un elev din clasele 5-8 inspirat din preparatele citate in textele literare italiene.

 

Carmen.ionescu@modernbuye.ro

 

 

 

 

 

Cmentariile sunt închise