Cea mai populară băutură se consumă din pahare prietenoase cu mediul

Nici țara noastră nu se abate de la tendințele generale, suntem consumatori și iubitori de cafea în toate formele ei, de la variantele de specialitate, la cele mai accesibile sau populare datorită brandului care le promovează. Evident că o băutură care a devenit mai mult decât tabiet avea nevoie să se prezinte în variante cât mai ușor de transportat, care nu îi alterează calitatățile, iar mai nou observăm o preocupare crescută pentru ambalajele în care servim această băutură. În acest sens, Snick Ambalaje a creat o gamă largă de produse biodegradabile, inclusiv accesorii destinate consumului optim al cafelei. La fel ca toate ambalajele alimentare, amprenta de carbon a unui pahar de carton este mică în comparație cu alimentele în sine. Soluții și alternative care reduc semnificativ dependența de plastic sunt deja prezente pe piață; Paharele din carton din oferta Snick pot fi cu perete simplu, perete dublu, ripple (iar acestea sunt la rândul lor albe, negre sau natur), de mărimi ce variază de la 4 oz la 20 oz. Noutatea adusă de Snick sunt paharele de cafea din bambus înnobilat cu PLA.

Știați că*:

Cafeaua este cea mai consumată băutură de pe planetă – chiar mai populară decât ceaiul; peste 400 de miliarde de pahare se consumă în fiecare an, momentan fără semne de încetinire a cererii;

  • Europa este cea mai mare piață de băutori de cafea de pe planetă, reprezentând 30% din piața mondială a cafelei;
  • Băutorii de cafea cu vârsta peste 65 de ani consumă de obicei produsul acasă, pe când majoritatea consumatorilor sub 35 de ani beau cafea din cafenele sau din alte locații din afara casei;
  • Consumatorii de cafea de specialitate consumă în medie 3 căni pe zi;
  • Se preconizează o creștere a consumului global de cafea cu o treime până în anul 2030, tendință asociată unui nivel de trai crescut.

*Informațiile sunt colectate din studii efectuate de NCA – National Coffee Association, Institutul de Sănătate al SUA, Vending Market Watch, Healthline, Asociația Specialty Coffee, Bloomberg)

Paharul de carton a apărut la începutul secolului XX și surprinzător, apariția sa avea legătură cu respectarea unor norme de siguranță și sănătate. Ne adaptăm și în prezent, învățăm să trăim conștienți fiind de importanța de a fi responsabili cu igiena, dar și de impactul nostru asupra mediului înconjurător. Originea paharului de hârtie trebuie căutată undeva la finele Războiului Civil american, când un avocat din Boston, pe numele său Lawrence Luellen, a creat un pahar de unică folosință din hârtie ca alternativă la cele din metal destinate consumului comun de apă.

În 1918, gripa spaniolă a ucis între 50 și 100 de milioane de oameni din întreaga lume, doar în Statele Unite una din trei persoane a fost infectată. Această teamă de germeni cauzatori de boli a avut ca efect secundar un interes și mai mare pentru paharele de carton de unică folosință.

Paharele au evoluat în timp, la fel și accesoriile, de aceea în prezent, în pahare de carton se pot servi băuturi reci sau calde, dar și înghețată sau supă. Accesoriile pentru pahare disponibile în oferta Snick Ambalaje sunt: capacele (albe, nege, maro); paletinele de lemn simple sau ambalate individual; zahăr la pliculeț sau stick (alb și brun) și nu în ultimul rând suporții pentru pahare din carton sau cofraj din carton utilizat la 2 sau 4 pahare.

După acest scurt periplu în istoria paharelor de carton, putem concluziona că a parcurs un drum lung, dar nu s-a abătut de la scopul său inițial: de a servi drept recipient sigur și igienic al băuturilor preferate. Pe final vă invităm să vă luați o cafea aproape și să citiți câteva informații și statistici despre industrie:

  • Cafeaua este a doua marfă comercializată la nivel global. Prima este țițeiul. (Revista Inc.);
  • Un sondaj în rândul proprietarilor de cafenele a relevat că motivul principal pentru eșecul afacerii este că proprietarii nu erau pregătiți pentru a conduce un astfel de business, totuși, o curiozitate în acest sens este faptul că mai puțin de 1% din totalul închiderilor este atribuit cafelei de proastă calitate;
  • Țara cu cele mai multe cafenele pe cap de locuitor este Monaco. Desigur, populația din Monaco este mai mică de 40.000 de persoane, conform Wikipedia.

 

Cmentariile sunt închise