Cei mai buni bucătari şi cofetari desemnați de prima ediție a Galei Premiilor “Chefi de România”

Prima ediție a Galei Premiilor “Chefi de România” a avut loc pe 9 februarie la Palatul Bragadiru din București – un concept lansat de Daniela Sima, pornit din pasiunea acesteia pentru gătit și dorința de recunoaștere a meritelor și performanțelor bucătarilor și cofetarilor din România.

In atmosfera unui palat boieresc din București și-au dat întâlnire peste 160 de invitați din bucătăriile și cofetăriile din România, reprezentanți ai industriei Ospitalității, parteneri din FMCG, presă și apropiați ai acestei comunități.

Adaptat ocaziei, meniul a fost alcătuit din 4 Signature Dish ale Chef-ilor Cezar Munteanu, Laurențiu Hairadin, Nico Lontras și Emanuel Mocan; acompaniate de Singleton Whisky 12 Y, Mysterium Riesling de Rin & Sauvignon Blanc și Navigo Compas Fetească Neagră de la Jidvei și Somersby de la Tuborg România. Invitații s-au bucurat și de un Food&Coffee Pairing oferit în premieră de Caffe Vergnano Espresso 1882 Original, brand al companiei Coca Cola HBC. Catering-ul evenimentului a fost asigurat de echipa lui Chef John Menumorut.

Procesul de stabilire a categoriilor pentru bucătari și cofetari și cel de jurizare a fost unul complex, fiind practic un concept nou pentru care a trebuit să construiesc totul de la zero. Dar tocmai asta mi-a plăcut și m-am entuziasmat când am văzut că putem premia atât de mulți profesioniști din aceasta breaslă, a declarat Daniela Sima.

Bucătarii și cofetarii au fost jurizați de o echipa de bucătari și cofetari profesioniști și personalități, oameni din domeniul culinar și al industriei Horeca, alături de reprezentanți ai presei de specialitate.

Juriul a fost format din: Chef Oana Coanta, Chef Ioan Florescu, Chef Constantin Ghimpu, Chef Adrian Hădean, Chef Nico Lontras, Chef Cezar Munteanu, Chef Robert Voicu, Pastry Chef Ana Consulea, Pastry Chef Mirela Cata, Pastry Chef Carmela Dragomir, Pastry Chef Gabriela Pascaru, Laurențiu Mata Tanase – ANBCT, Gabriel Gavrilescu – Amuse Bouche, Silvia Ion – Horeca Insight, Carmen Filote Ionescu – Trends byHRB, Cătălina Matei – Horeca România.

“Conceptul si ideea îmi aparțin și mă bucur că am reușit să strâng în același loc bucătari și cofetari, chiar dacă aceștia din urmă nu formează încă o comunitate așa cum o fac deja bucătarii. Asta înseamnă că trebuie să facem mai multe și pentru cofetari. Acest eveniment nu ar fi fost posibil dacă nu aș fi avut alături de mine parteneri inimoși, dornici să sprijine o astfel de inițiativă. Partenerii principali ai acestei gale au fost brand-uri cu notorietate în lumea culinara, San Pellegrino și Aqua Panna fiind brand-uri care susțin bucătarii și promovează tinerele talente în cadrul competiției San Pellegrino Young Chef și Singleton Whisky, tot din grupul PPD Global România. Unilever Food Solution este mereu aproape de bucătari, iar Dr.Oetker Professional de cofetari. Trebuie să mai menționez: Kotanyi, Băneasa, EPack, brand-ul companiei Enigma, Ocean Fish, Pfanner și Monini, Parmafood cu brand-urile Mutti, La Molisana și Tabasco, Carlsberg și Somersby din grupul Tuborg România și Vergnano Coffee, brand al grupului Coca Cola HBC, Tiplog, Team Fresh și Chefs Work și Bragard – unul dintre cei mai buni furnizori de tunici și șorțuri” a mai adăugat Daniela Sima.

Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din România – ANBCT, s-a alăturat acestei inițiative și a sprijinit promovând evenimentul.

Pe platforma “Chefi de România” se vor creiona proiecte noi, cum ar fi “Chefs Visit” dedicat sprijinirii bucătarilor tineri prin vizite în locațiile în care activează, demararea nominalizărilor pentru ediții viitoare, proiecte pentru cofetari și alte inițiative menite să sprijine dezvoltarea acestei comunități.

Iată lista câștigătorilor și categoriile primei ediții a galei “Chefi de România”

CHEF BUCĂTĂRIE TRADIȚIONAL ROMÂNEASCĂ

  • Locul 1 – SORIN CUCU – Mahala București
  • Locul 2 – MARA ELENA OANA – Viscri, Brașov
  • Locul 3 – IOAN BEBESELEA – Sindicat Gourmet, București

CHEF NEW ROMÂNIAN CUISINE:

Premiu oferit de SAN PELLGRINO SI AQUA PANNA

  • Locul 1 – ALEX PETRICEAN – Noua, București
  • Locul 2 – DANIEL PĂLICI – Grai, București
  • Locul 3 – MIHAI TOADER – Soro Lume, București

CHEF FINE DINING

  • Locul 1 – MARIAN ZANCIANU – Zori, Iași
  • Locul 2 – RADU IONESCU – Kaiamo, București
  • Locul 3 – CĂTĂLIN BEJENARIU – Kane, București

CHEF EVENIMENTE

  • Locul 1 – BOGDAN PIELE– Residence Ballroom, București
  • Locul 2 – RĂZVAN ALEXANDRU – Reina Events
  • Locul 3 – ȘTEFAN POPESCU – Domeniul cu Cireși

CHEF RESTAURANT DE HOTEL

  • Locul 1 – BOGDAN ALEXANDRESCU– București
  • Locul 2 – NICA LICA – J.W.Marriott București
  • Locul 3 – IOAN CRISTIAN SERB – Courtyard by Marriott Bucharest Floreasca

CHEF BUCĂTĂRII ETNICE

  • Locul 1 – CATALIN PETRESCU – Ruka Izakaya, București
  • Locul 2 – JOSEPH HADAD – Caju/Mace București
  • Locul 3 – MICHAEL PASSARELLI – Sciccheria /București

CHEF BISTRO GASTRONOMY

  • Locul 1 – LAURENȚIU HAIRADIN – Rual Aprobistro, București
  • Locul 2 – ALA DUMITRACHE – Balls, București
  • Locul 3 – RADU DUMITRESCU– Voila, București

YOUNG CHEF

  • Locul 1 – ALIN VADEAN
  • Locul 2 – DADIANA MUNTEANU – Fain, Sibiu
  • Locul 3 – PAUL ANDREI ANTOHI – Transilvania/București

BEST FEMALE CHEF – MĂDĂLINA ROMAN

BEST MALE CHEF – MARIAN ZANCIANU

PASTRY CHEF BOUTIQUE PASTRY

  • Locul 1 – IOANA ROMANESCU– Cupcake Philosphy București
  • Locul 2 – ALINA SUDRIU – Grace Couture, București
  • Locul 3 – CRISTINA MEHEDINTEANU – Zmeur, București

PASTRY CHEF COFETĂRIE CLASICĂ

  • Locul 1 – SIMONA POPE – Alice, București
  • Locul 2 – VERA MAXIM – Poem Caffe, Brăila
  • Locul 3 – ALEXANDRU ȘTEFAN – Cofetăria Alex, Târgoviște

PASTRY CHEF RESTAURANT DE HOTEL

  • Locul 1 – MIMI DIMA – Athenee Palace, București
  • Locul 2 – ELENA ZANE  – Sheraton, București

BEST PASTRY TRAINER

  • Locul 1 – OLGUTA OANA ILIESCU – Pastry Workshop, București
  • Locul 2 – CRISTINA MEHEDINTEANU – Horeca Culinary School
  • Locul 3 – GEORGIANA RAICAN – ICEP Hotel School

YOUNG PASTRY CHEF

  • Locul 1 – ALEXANDRU STEFAN – Cofetăria Alex, București
  • Locul 2 – MARINEL BEJAN
  • Locul 3 – ANDREEA IGNAT

BEST FEMALE PASTRY CHEF

  • VERA MAXIM – Poem Caffe, Braila

BEST MALE PASTRY CHEF

  • FLAVIAN DOBRE – Kanel, București

PREMII SPECIALE

PREMIUL FARM TO TABLE

  • Locul 1 – MIHAI TOADER – Soro Lume/București
  • Locul 2 – ALEX PETRICEAN – Noua, București
  • Locul 3 –  MADALINA ROMAN

PREMIUL DE POPULARITATE – Chef JOSEPH HADAD

PREMIUL IN MEMORIAM ADI POP – Chef EMANUEL MOCAN

PREMIUL PENTRU INTREAGA ACTIVITATE – Chef IOAN FLORESCU

PREMIUL PENTRU INTREAGA ACTIVITATE – Pastry Chef CARMELA DRAGOMIR

PREMIUL SPECIAL ANBCT – Chef DUMITRU BURTEA SI Chef EMANUEL MOCAN

PREMIUL DE ORIGINALITATE – Chef CEZAR MUNTEANU

PREMIUL PENTRU CAMPANII DE CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY – Chef ADRIAN HADEAN

PREMIUL SPECIAL – MIRCEA GROZA

Cmentariile sunt închise