Cele mai bune 5 restaurante vegetariene din Paris
Trendul vegetarian/vegan castiga din ce in ce mai mult teren, si nu numai in randul vegetarienilor convinsi. Drept urmare, apar din ce in mai multe restaurante gourmet care ofera meniuri vegetariene diverse. Cei care cred ca excluderea carnii de pui sau vita din dieta lor inseamna a manca numai preparate fara gust, trebuie sa testeze macar unul din cele mai bune cinci restaurante vegetariene din Paris, alese de finedining.com. Desi Parisul nu este Berlin, considerat capitala vegetarianismului, cand e vorba de preparate vegetariene capitala franceza poate face fata cu brio, mai ales ca gazduieste si unul dintre cele mai importante targuri internationale dedicate ingredientelor si preparatelor vegetariene si vegane, anume Veggie World.
1. Soya
Soya este, dupa multi, unul dintre restaurantele vegetariene de top din Paris. Deschis de aproape 10 ani, restaurantul este intotdeauna plin, si pe buna dreptate: meniul este pe cat de variat pe atat de gustos: mezze, cuscus cu legume de sezon, seminte prajite si tofu steak, lasagna cu legume etc. O mentiune speciala trebuie acordata gustarilor 100% vegetariene si organice, inclusiv sucuri din fructe proaspat stoarse, precum si un bufet cu tabbouleh, hummus, salate, crema de sfecla rosie, lasagna si prajituri.
2. Le Potager du Marais
Le Potager du Marais este mai mult decat un restaurant vegetarian, este un restaurant vegan. Situat la cativa pasi de Beaubourg, restaurantul ofera paste vegetariene, branza rumenita crocanta, nuci coapte sau tartar de alge marine, hrana viitorului prin excelenta. Daca vreti sa le incercati, tineti cont ca localul este mic, celebru, drept urmare este mai mereu plin.
3. Café Pinson
Meniul Café Pinson cuprinde preparate organice, produse fara gluten, fara lactoza si fara ingrediente de orgine animala. In ciuda acestor „restrictii”, locatia serveste preparate gastronomice rafinate si gustoase: mini turte cu masline uscate si rosii servite cu salata de fenicul si varza creata, sos de lamaie, quinoa, dovlecei si conopida prajite, ridichii, sos de maioneza vegetarian si salata mesclun, deserturi de casa precum tort de lamaie sau madeleines.
4. Bob’s Kitchen
Bob’s Kitchen este o cantina unde totul este organic, bun, frumos si … vegetarian! Printre cele mai populare preparate din meniu se numara „tocanita veggie” – un castron mare de orez completat cu legume la gratar, futomaki, supe si covrigi – o alternativa gustoasa la traditionalele baghetele cu unt si sunca mancate in graba intr-o pauza de pranz. Pe partea de deserturi, Bob’s Kitchen ofera cookie-uri, briose si alte produse fara gluten.
5. East Side Burger
East Side Burger s-a deschis in 2013, pe fondul cerererii in crestere de burgeri, insa incercand sa raspunda si tendintei orientate catre vegetarianism. Astfel, locatia ofera diverse retete de burgeri, cum ar fi „East Side” – double cheddar, bacon vegan, ketchup/mustar si ceapa rosie, „Basque” – salata verde, cheddar, rosii, ardei rosii caramelizati sau „Cheese” – cheddar, crema de branza, rosii uscate si muraturi. De asemenea, puteti gasi nuggets vegetariene, hot dogs si tarte. (foto: site-urile si paginile de FB ale locatiilor)
Cmentariile sunt închise