Chef Alex Verhoeven si ciocolatierul Laurent Gerbaud, invitatii celei de-a patra editii a Saptamanii Belgiene
Pullman Bucharest World Trade Center va gazdui in perioada 11-15 Aprilie 2016, cea de a patra editie a Saptamanii Belgiene organizata de BEROBA, Asociatia de Afaceri Romano-Belgiana, cu sprijinul si participarea Ambasadei Regatului Belgiei in Romania. Evenimentul de anul acesta va fi dedicat gastromoniei si industriei alimentare belgiene si se va bucura de participarea invitatilor speciali, Alex Verhoeven, chef de elita si proprietar al prestigiosului restaurant Fleur de Sel din Kasterlee, Belgia, cat si a renumitului ciocolatier belgian, Laurent Gerbaud.
Chef-ul belgian Alex Verhoeven va crea si va supraveghea pregatirea meniurilor belgiene servite in restaurantele Pullman Bucharest in timpul Saptamanii Belgiene, precum si la evenimentul de gala, ce va avea loc miercuri, in sala New York Ballroom. Alex este proprietarul „Fleur de Sel”, cotat printre cele mai bune restaurante din Belgia, atat de catre Michelin cat si de Gault & Millau. Ca un tanar bucatar talentat Alex Verhoeven a facut o impresie deosebita in industrie, oferind o bucatarie pura, cu un echilibru elegant al aromelor obtinut prin utilizarea de tehnici inovative.
Agenda saptamanii va cuprinde o degustare privata sustinuta de ciocolatierul Laurent Gerbaud, numit adesea noua fata a ciocolatei belgiene, pentru retetele sale inovatoare si angajamentul ferm fata de ingrediente naturale, organice. Evenimentul este o introducere in universul fascinant al ciocolatei si o sansa de a descoperi recolte de cacao de diferite origini si de a afla mai multe despre marca Gerbaud, lider in productia de ciocolata artizanala. Vizita lui Laurent Gerbaud la Bucuresti a fost facilitata de delegatia Wallonie-Bruxelles.
Conferinte de afaceri si seminarii se vor imbina cu sesiuni informale de networking, ce vor permite participantilor sa castige know-how, precum si conexiuni valoroase. Marti dupa-amiaza, FEVIA, Federatia Belgiana a Industriei Alimentare, va organiza o prezentare cu privire la prezenta sa pe piata romaneasca. Miercuri, membrii Biroului Producatorilor de Carne din Belgia vor avea intalniri cu partenerii lor romani. Joi, va avea loc un seminar de o zi, cu tema „Alimentatia – un lant lung de aprovizionare”. Miercuri si joi va avea loc, la World Trade Center, evenimentul Open Business Days, oferind spatiu de expunere si noi oportunitati de afaceri companiilor belgiene prezente pe piata locala.
In 2015, importurile din Belgia au insumat 1,484.4 milioane de euro, o crestere de 18,4%, comparativ cu anul precedent. Exporturile catre Belgia au cunoscut, de asemenea, o crestere de 10,8%, pana la 921,9 milioane de euro. Sectoarele cu cele mai intense schimburi comerciale dintre cele doua tari sunt utilaje si echipamente, transport, produse chimice si textile, potrivit unui raport al Agentiei de Comert Exterior din Belgia. Exporturile industriei alimentare din Belgia in Romania s-au ridicat la 150 de milioane de euro in 2015.
Cmentariile sunt închise