Chef-ul francez Sébastian Bras socheaza lumea gastronomica, anuntand ca vrea sa renunte la cele trei stele Michelin
In conditiile in care in ziua de astazi aproape toti bucatarii viseaza sa aiba candva macar o stea Michelin, Sébastian Bras, unul dintre cei mai importanti chef-i francezi, a socat intreaga lume gastronomica prin anuntul sau potrivit caruia vrea sa renunte la cele trei stele Michelin pe care restaurantul sau, Le Suquet din Laguiole, le detine.
Bras, care a preluat faimosul restaurant acum 10 ani de la tatal sau, Michel Bras, a anuntat intr-o postare pe pagina oficiala de Facebook ca vrea sa renunte la cele trei stele Michelin, dorind sa-si continue drumul fara presiunea si atentia impuse de catre clasamente precum Ghidul Michelin. Bras a precizat ca doreste sa iasa din Ghidul Michelin incepand cu anul viitor.
„La zece ani de la preluarea restaurantului, deschis in 1992 de tatal meu, Michel Bras, si clasificat cu trei stele Michelin prima data in 1999, am decis, impreună cu familia mea, sa deschid un nou capitol din viata mea profesionala, fara recompensa ghidului Michelin, dar cu aceeasi pasiune pentru gastronomie. Intentionez sa continui, impreuna cu echipa mea fidela, sa oferim la Suquet aceeasi experienta magica, tipica regiunii Aubrac, la aceleasi standarde de calitate”, a declarat Sébastian Bras.
Bras, 46 de ani, a precizat ca doreste sa dea un nou inteles vietii sale si sa-si redefineasca prioritatile. Potrivit presei franceze, acesta a declarat ca de-a lungul timpului a avut parte de mari satisfactii, insa de asemenea exista o presiunea foarte mare, impusa de existenta restaurantului sau in „biblia gastronomica”. „Esti „inspectat” de doua sau trei ori pe an, niciodata nu stii cand. Fiecare preparat care iti iese din bucatarie poate fi subiectul inspectarii. Asta inseamna ca, in fiecare zi, unul din cele 500 de preparate ce ies din bucatarie poate fi „judecat”. Poate ca voi fi mai putin faimos, dar imi asum acest lucru. Voi continua sa gatesc fara sa ma intreb daca inspectorii Michelin imi „cerceteaza” creatiile”, a declarat Bras pentru o publicatie franceza.
Se pare ca este prima data in istoria Ghidului Michelin cand un chef francez renunta la clasificare fara sa isi schimbe pozitionarea sau modelul de business. (Foto: Bras Officiel)
Cmentariile sunt închise