Crama Carastelec readuce in atentie Podgoria Silvaniei, odata cu lansarea gamei de spumante Carassia
Crama Carastelec, din satul cu acelasi nume din judetul Salaj, a lansat oficial gama de spumante Carassia, produsa exclusiv prin metoda traditionala champenoise, adica prin maturare in sticla. Gama contine trei produse distincte: Carassia Blanc de Blancs Brut, Rosé Brut si Classic Extra Brut. Cele 3 vinuri din gama Carassia au la baza soiuri de Chardonnay si Pinot Noir, fiecare editie a spumantelor reflectand anul de recolta. Carassia este produsa exclusiv din struguri din podgoria proprie, prin selectia si ingrijirea corespunzatoare a recoltei destinata din start vinului de baza folosit la producerea vinurilor spumante. Spumantele sunt deja disponibile exclusiv in magazine de specialitate si in locatii Horeca.
„Intrucat in lantul muntos din nord-vestul Transilvaniei exista toate conditiile pentru productia unui vin spumant de calitate, misiunea noastra este ca savoarea acestuia sa se regaseasca in fiecare sticla Carassia, astfel incat aceasta gama sa devina un adevarat ambasador al acestei regiuni”, a declarat Negele Enikő, Brand & Marketing Manager Crama Carastelec Winery
Potrivit reprezentantei Cramei, Carassia este un mod de expresie in care se recunoaste caracterul „Grand Cru” al cramei din Carastelec, unicitatea noilor vinuri spumante fiind oferita de terroir si de maturarea indelungata in sticla a spumantului. Cele 3 vinuri spumante sunt produse exclusiv cu metoda traditionala champenoise, toate fazele productiei, incepand cu prima si a doua fermentare, trecand prin degorjare, pana la imbuteliere si etichetare, fiind efectuate in crama proprie cu cele mai moderne echipamente.
„Avand in vedere istoricul spumantelor la noi in tara, observam ca acestea sunt consumate cu precadere in momentele de sarbatorire si evenimente importante din viata romanilor. Cu toate acestea insa, unul dintre obiectivele noastre este sa le aratam acestora ca un vin spumant poate fi consumat in orice moment al zilei, inlocuind cu succes vinurile linistite, este un accesoriu bun pentru a crea momente speciale”, a mentionat Negele Enikő.
Crama Carastelec este prima investitie noua din Romania, gandita sa produca spumante si vinuri efervescente. Alegerea locului, a soiurilor si a echipamentelor a fost facuta pentru a reinvia o traditie veche, folosind insa tehnologia de ultima ora si know-how-ul investitorilor straini.
Crama Carastelec detine o plantatie de vita de vie tanara de 22,4 ha., iar cladirea cramei, construita in 2011–2012, a fost distinsa cu Premiul de Excelenta in Constructii in 2015. Aceasta functioneaza cu energie verde: incalzirea si racirea sunt asigurate cu pompe de caldura, iar consumul de energie este atenuata cu celule solare. Aria utila desfasurata a cramei este de 1433 mp. Echiparea cramei cu utilaje ultramoderne a fost efectuata in anul 2013, dispune de rezervoare de fermentare din otel inoxidabil cu sistem de racire, linie automata de imbuteliere vin efervescent si vin linistit, utilaj de etichetat si de de remuaj pentru spumant.
Cmentariile sunt închise