Cristian Preotu, proprietarul Le Bistrot Francais si La Vinuri, „intra” intr-o noua zona a Capitalei, deschizand un restaurant mediteranean in Floreasca
Cristian Preotu, proprietarul companiei Le Manoir ce integreaza mai multe business-uri Horeca printre care si restaurantele Le Bistrot Francais, La Vinuri si SushiRoom, toate amplasate in vecinatatea Ateneului Roman, a inaugurat saptamana trecuta o noua locatie – Corto Maltese.
Cu un nume si design inspirat din benzile animate italienesti, noul restaurant este situat in zona Floreasca din Bucuresti si propune un meniu cu preparate specific mediteraneene, de la diferite tipuri de pizza gourmet, realizate la cuptor pe lemne si cu toppinguri “alese” precum somon bio din Scotia, trufe sau carne de vita Wagyu, pana la preparate la gratar, salate, paste samd.
“Meniul cuprinde o selectie de preparate lejere, mici ca portii, perfecte pentru a fi combinate si împartite. Avem diferite tipuri de pizza gourmet, din amestecuri de diferite tipuri de fainuri nobile, mozzarella fior di latte si pasta de rosii bio, realizate intr-un cuptor performant, cu combustie pe lemne, care reprezenta si o piesa importanta a amenajarii. In ceea ce priveste materia prima folosita, folosim un mix de ingrediente locale, de sezon si condimente si produse din zona Marii Mediteraneene si nu numai, precum lactatele grecesti, jamonul iberic de Bellota, produsele artizanele italienesti, pestele proaspat etc. Vom exploata la maximum beneficiile si aromele fiecarui ingredient folosit”, spune Cristian Preotu.
Amenajarea noului restaurant este realizata in colaborare cu arhitectul Raul Serban.
Saptamana aceasta, restaurantul va fi gazda unui eveniment al carui invitat special este Ludovic Bicchierai, castigator in 2016 al Campionatului Mondial de Pizza, desfasurat in Italia, la Parma. (Foto: Corto Maltese)
Cmentariile sunt închise