Din lumea gastronomiei: La 25 de ani, Rodolphe Pottier este cel mai tanar bucatar inclus in Ghidul Michelin 2017 pentru Franta
Rodolphe Pottier este cel mai tanar bucatar inclus in editia din acest an a ghidului Michelin pentru Franta. La numai 25 de ani, tanarul din Rouen a „castigat” prima stea Michelin, dupa numai 18 luni de la deschiderea restaurantului sau, „Rodolphe”. Daca e sa ne luam dupa varsta, Rodolphe Pottier este un bucatar foarte tanar, insa deja a parcurs un drum lung.
Tanarul bucatar, care a crescut in Eure, si-a manifestat interesul pentru gatit inca de la o varsta foarte frageda. Avea circa 12 ani cand a inceput sa ii insoteasca constant pe bunicii sai atunci cand mergeau la piata, pentru a afla mai multe despre produse. Ca adolescent, a fost la cules ciuperci, la pescuit si chiar la vanatoare.
Dupa terminarea liceului, s-a inscris la scoala hoteliera Louviers, apoi s-a format in unele din cele mai prestigioase locatii din Paris, cum ar fi la Bristol, Ritz sau Mandarin Oriental. Dupa ce si-a construit baza profesionala, tanarul si-a continuat studiile culinare in Maroc, Japonia si Anglia, dupa care s-a intors in tara natala.
Acum cativa ani, Rodolphe a inceput sa se gandeasca la propriul restaurant, proiect care s-a materializat in 2015, si cu sprijinul fratelui sau Jordan. “Atunci cand cuvintele-si pierd intelesul, simturile vorbesc pentru ele. Imi place senzatia de a atinge, a mirosi, a contempla produsul inainte de a-l finaliza, de a-l transforma in ceva sublim. Relatia mea cu natura ma indruma in abordarea mea in fiecare moment. De aceea, mi-am ales furnizori la fel de pasionati, in osmoza cu habitatul nostru, care ma insotesc zilnic in acest proces. Creativitatea mea se contureaza foarte rapid. Prin bucataria mea doresc sa transmit propriile valori si sa-mi transcriu emotiile: placere, impartasire si convivialitate”, spune despre sine Rodolphe. (foto: arts-et-gastronomie.com)
Cmentariile sunt închise