Dupa „Cartea bucatarului profesionist”, Gabriela Berechet revine cu o noua carte de specialitate: „Cartea cofetarului patiser”
Gabriela Berechet, un nume binecunoscut in industria ospitalitatii, lanseaza pe data de 22 februarie a.c., o noua carte de specialitate, de aceasta data destinata formarii si specializarii celor care activeaza in segmentul cofetarii – patiserii, dar si tuturor celor ce vor sa desluseasca „tainele” prepararii produselor dulci si de patiserie.
„Cartea cofetarului patiser” a fost scrisa pentru a fi un ”companion” de drum, atat al cofetarilor aflati la debutul carierei, cat si al celor experimentati, fiind vorba despre o profesie in care noutatea si inovatia apar intr-un ritm mai alert decat in bucatarie. De asemenea, aceasta carte le va aduce bucatarilor informatii utile, pentru a-si putea configura singuri desertul din meniu sau pentru a putea solicita cofetarilor produsele dorite”, declara Gabriela Berechet.
Cartea este structurata pe 10 capitole si 5 anexe, ultima dintre acestea incluzand si imaginile color ale produselor realizate cu ingrediente convenience si este conceputa plecand de la unitatile de competenta ale standardului ocupational, insistand asupra tehnologiilor clasice de preparare, nu atat pentru a le pune in antiteza cu tehnologiile convenience, cat pentru a valoriza si mai mult complexitatea cunostintelor si a deprinderilor cofetarului. Elementele de nutritie, stiinta alimentului si de tehnologie au fost completate cu cele legate de cultura organizatiei, de estetica si merceologie.
Alaturi de autoarea Gabriela Berechet, la realizarea produselor propuse in carte s-a aflat fosta sa colaboratoare, Gabriela Pascaru. „Contributia Gabrielei Pascaru la Cartea cofetarului patiser a adus, fara indoiala, plusul de credibilitate profesionala pe care orice autor de carti de specialitate, manuale sau doar indrumare si-l doreste. Capitolul Convenience sau ”gata de folosit” versus ”tehnologie clasica” a fost realizat in colaborare cu compania Dr. Oetker Romania, in cadrul careia doamna Gabriela Pascaru este Inginer Tehnolog, din anul 2014, si se ocupa de dezvoltarea de produse si solutii pentru industria ospitalitatii”, spune autoarea.
Evenimentul de lansare va avea loc la Grand Hotel Continental, iar „Cartea cofetarului patiser”, aparuta la Editura IMPRIMA, va fi prezentata de Carmela Dragomir, Maestru in Arta Culinara Cofetar, deschizatoare de drum in cofetaria moderna romaneasca si inspiratie pentru generatiile tinere de cofetari.
In 2016, Gabriela Berechet a lansat „Cartea bucatarului profesionist”, un instrument cu ajutorul caruia bucatari, tehnologi, contabili si patroni pot intelege mecanismul fin si particular al activitatii de productie culinara.
Gabriela Berechet este trainer, jurat in competitii nationale sau internationale, autor de lucrari de specialitate, consultant. S-a implicat activ timp de mai bine de 20 de ani in dezvoltarea industriei ca secretar general al Asociatiei Nationale a Bucatarilor, Cofetarilor si Turismului, ca director al Companiei de Investitii pentru Turism, manager al echipei nationale a bucatarilor pentru competitii internationale ca Olimpiada de la Erfurt, SIRHA, Campionatul Mondial al Bucatarilor.
Cmentariile sunt închise