Echipa României câștigă Medalia de Bronz la Global Pastry Chef Challenge 2024

Flavian Dobre și Alexandra Olteanu au demonstrat că nu există limite în ce privește creativitatea cucerind un loc pe podium pentru România la o competiție mondială de patiserie

La finalul unei competiții intense desfășurate în cadrul Food and Hotel Asia (FHA-HoReCa), echipa României formată din Master Pastry Chef Flavian Andrei Dobre și Young Pastry Chef Alexandra Ștefania Olteanu, a obținut medalia de bronz la prestigiosul Global Pastry Chef Challenge 2024. Competiția s-a desfășurat în perioada 22 – 25 octombrie la Singapore, unde echipe din opt țări au avut șansa să-și demonstreze măiestria în arta patiseriei.

Provocarea a testat creativitatea, tehnica și abilitatea echipelor de a crea deserturi inovatoare, combinații inedite pentru toate simțurile. Concurenții au fost invitați să-și evidențieze calitățile tehnice, cunoștințele culinare și versatilitatea printr-un set de preparate inspirate de tema “Night Safari”, dedicată celebrului parc nocturn din Singapore.

Evaluare Riguroasă de către Experți Worldchefs: Echipele au fost evaluate de un juriu format din membri seniori ai Worldchefs Culinary Committee, care au monitorizat atent fiecare etapă a procesului, de la igienă și utilizarea corectă a ingredientelor, până la execuția și prezentarea finală a deserturilor. Două persoane din juriul de debutanți au supervizat, de asemenea, desfășurarea diverselor etape pentru a oferi feedback detaliat.

Echipele participante au fost responsabile de procurarea ingredientelor, fie de la furnizori recomandați, fie din țările de proveniență. Competiția a impus folosirea ingredientelor de la partenerii principali: Valrhona Equatoriale Noire 55% pentru piesa centrală din ciocolată, alături de Les Vergers Boiron și Nohory Vanilla, fiecare preparat respectând standardele de calitate comunicate participanților în etapele preliminare concursului.

În cadrul finalei, echipele au realizat:

  • O piesă centrală din ciocolată de 60-100 cm înălțime, utilizând Valrhona Equatoriale Noire 55%,
  • Șase mono-porții identice care pot fi asociate unui meniu fine dining și care să evidențieze în compoziție Valrhona Grand Cru Guanaja 70%, ceai Dilmah, Koppert Cress și produse Les Vergers Boiron,
  • și un tort cu greutatea de 800-900g, decorat cu ciocolată Valrhona și prezentat juriului pentru degustare.

Chef Flavian Andrei Dobre și Alexandra Ștefania Olteanu au avut opt ore pentru a finaliza piesa centrală, deserturile și tortul, și au demonstrat o execuție impecabilă sub presiunea timpului și a regulilor stricte. Tortul s-a numit Lucky Jungle Roulette și a avut o compoziție de mousse de ciocolată albă, mușețel și vanilie, ganaș de ciocolată albă și mere de Voinești, jeleu de mango, trufă de ciocolată neagră și fistic pe un blat de nuci, migdale și fistic. Piesa de ciocolată a urmărit tema generală a concursului cu o reprezentare a unei vipere pe un postament de bambus.

Pentru mai multe informații despre Global Pastry Chef Challenge sau pentru a solicita interviuri cu echipa din România, contactați Denis Radu la telefon 0745.226.954.

Cmentariile sunt închise