Editie Street FOOD Festival de record la Cluj-Napoca: peste 85 de mii de vizitatori
Peste 85.000 de gurmanzi s-au bucurat de retetele celor peste 65 de vendori prezenti la editia Street FOOD Festival Cluj, ce s-a incheiat duminica, 9 iulie a.c.
Alaturi de cei peste 85.000 de participanti, Chef Foa, Chef Adi Hadean, Chef Paul Siserman Chef Catalin Jernoiu, Chef Antonio Passarelli, Chef Chris Barber si multi altii au dat contur unei experiente inedite. S-a gatit la foc continuu timp de 4 zile iar rezultatele au fost peste asteptari.
“Ce bine e sa fii acasa. Inca nu ne vine sa credem ca a trecut atat de repede acest weekend si ca am reusit impreuna cu vendorii prezenti si cu publicul nostru frumos sa ducem aceasta experienta de street-food la un alt nivel. Daca anul trecut am avut prezenti peste 40.000 de gurmanzi la prima editie a festivalului, rezultatele de anul acesta nu pot decat sa ne bucure si sa ne determine sa vrem sa oferim si mai mult. Am primit nenumarate feedback-uri extrem de bune si, in ciuda celor cativa stropi de ploaie oamenii ne-au ramas alaturi si au luat parte in numar record la toate activitatile festivalului. Ce ne mai ramane de spus? Sa multumim tuturor celor care ne-au fost alaturi, de la autoritati, parteneri, sponsori si public bineinteles. Multumim si vendorilor ca au atat de multa incredere in noi si abia asteptam sa dam startul unei noi editii de Street FOOD Festival. Ne reintalnim in curand la Brasov, Bacau, Alba-Iulia si Timisoara”, a declarat Constantin Covaliu, General Manager Street FOOD Festival
Aflat pentru a doua oara la Cluj-Napoca, Street FOOD Festival a rasfatat publicul cu preparate autentice de street-food si cu o experienta inedita ce s-a integrat perfect in peisaj. Festivalul nu a insemnat insa doar mancare. Gurmanzii cu multa pofta de bine au reusit sa atinga recorduri si prin intermediul campaniei Share a Meal. Astfel, peste 150 de portii de mancare au fost donate si duse la centrul de adapost pentru oameni nevoiasi si la cel pentru copii. De asemenea, componenta sociala a inclus si o campanie de colectare selectiva a deseurilor menajere si a uleiului folosit in bucatariile mobile.
Alaturi de aceasta experieta culinara inedita, organizatorii Street FOOD Festival au pus la cale si primul Street Food Summit din Romania. Acest eveniment a coincis si cu lansarea primei asociatii de street-food din tara noastra: Street Food Revolution, in prezenta unor chefi celebri precum: Chris Barber (chef renumit si premiat la nivel mondial, a carui locatii au fost distinse cu stele Michelin, a fost bucatarul Printului Charles timp de 11 ani, in prezent fiind consultant in industria alimentatiei) si Chef Foa (Florin Scripca – unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din Romania, promotor si ambasador al conceptului street-food in Romania). Scopul asociatiei este acela de a reuni vendorii de street-food din tara noastra si de a forma un cadru legal care sa permita dezvoltarea unei culturi gastronomice <de strada> veritabila, durabila si sustenabila.
Street FOOD Festival urmeaza sa ajunga la Brasov, Bacau, Alba Iulia si Timisoara.
Cmentariile sunt închise