Festivalul Transilvania Gastronomica, in perioada 14-16 septembrie, la Sibiu
Asociatia My Transilvania organizeaza, in perioada 14-16 septembrie, la Sibiu, Festivalul Transilvania Gastronomica, ce va cuprinde mai multe sesiuni de discutii, master class-uri si evenimente culinare, precum si vizite la producatori din regiune. Festivalul este organizat in parteneriat cu Asociatia Judeteana de Turism Sibiu si Slow Food Sibiu si este cofinantat de Primaria Sibiu prin Agenda Culturala 2018, care sustine, prin activitati, programul Sibiu Regiune Gastronomica 2019.
”Festivalul sustine si incurajeaza cresterea comunitatii celor care apreciaza si promoveaza cultura gastronomica autentica din sudul Transilvaniei, adica consuma produse locale. Astfel, credem noi, putem pastra si celebra diversitatea culturala foarte bogata care se regaseste in produsele si retetele locale. De la cine cu retete vechi de 150 de ani reinterpretate, servite fie in natura ori in preajma unor cladiri istorice, prajituri sasesti pregatite in sate, degustari la micii producatori, sesiuni de live cooking si dezbateri pe tema noii bucatarii transilvanene (New Transylvanian Cuisine), evenimentele se adreseaza atat publicului larg si curios cat si specialistilor”, precizeaza organizatorii.
Transilvania Gastronomica include trei zile de demonstratii culinare si workshopuri, avand 20 de bucatari invitati, printre care Alex Petricean (Maize, Bucuresti), Nico Lontras (2C, Bucharest), Oana Coanta (Bistro de l’Arte, Brasov), Jonas Schäfer (Valea Verde, Cund), Radu Dumitrescu (Bistro Voila, Bucuresti), Marian Cocis (Daluma, Berlin) Adrian Neag (ANCTB Brasov), Alexandru Dumitru (Bistro Ateneu), Madalina Santa, Horia Simon (Cluj-Napoca).
Editia 2018 a festivalului va cuprinde 15 master class-uri, 10 prezentari de specialitate, 5 evenimente culinare si 3 vizite la producatori. Mai multe detalii, precum si programul complet sunt disponibile pe site-ul Asociatiei My Transilvania.
Cmentariile sunt închise