Fête de la Gastronomie, la a patra editie
Cea de-a patra editie a Fête de la Gastronomie / Sarbatoarea gastronomiei, o serie de evenimente care celebreaza gastronomia franceza, va avea loc in perioada 22-24 septembrie, invitatul special al acestei editii fiind chef Fabrice Giraud, detinatorul unei stele Michelin.
Tema editiei de anul acesta – „Au coeur du produit – In inima produsului” – isi propune sa puna in evidenta importanta calitatii produselor folosite in universul gastronomiei si mai ales diversitatea si bogatia produselor frantuzesti.
Fête de la Gastronomie / Sarbatoarea gastronomiei s-a raspandit si la nivel international, pentru a promova produsele frantuzesti atat in randul expertilor, cat si in randul publicului larg.
Evenimentul urmareste sa evidentieze oferta turistica gastronomica a Frantei, sa puna in valoare bogatia si calitatea ingredientelor gastronomiei franceze, sa incurajeze profesionisti din domeniul gastronomic valorizand calitatea muncii lor si sa ofere noi perspective atat pentru specialisti, cat si pentru amatori.
Fabrice Giraud, chef cuisinier la restaurantul Maison Blanche din Paris si invitatul acestei editii, si-a inceput cariera in restaurante de renume precum «Chantecler du Negresco» la Nisa, «Grande Cascade» din Paris sau «Hôtel de Paris» din Monaco, unde a lucrat alaturi de celebrul chef Alain Ducasse. In 1999, a inceput sa lucreze la un nou restaurant « Le Pain et le Vin » din Bruxelles, care a primit rapid o stea Michelin. Originar din sudul Frantei, chef Fabrice Giraud aduce soarele de pe Coasta de Azur in fiecare dintre preparatele sale, pe care le imbogateste mereu cu noi arome descoperite in calatoriile sale prin lume.
Evenimentul este organizat pentru al patrulea an consecutiv de catre Ambasada Frantei in Romania, Camera de Comert si Industrie Franceza in Romania, Institutul Francez din Romania si Business France alaturi de partenerii lor.
Cmentariile sunt închise