Fratii Alin si Alexandru Tudor, barmani profesionisti, intra in „lumea” Horeca cu propriul bar-restaurant: Decadance

Barmani profesionisti, cu o vasta experienta dobandita la evenimente si competitii de profil atat din postura de concurenti cat si din cea de membri ai juriului, fratii Alin si Alexandru Tudor au deschis, acum circa o luna, un bar-restaurant propriu: Decadance.

Situat la parterul unei cladiri de birouri din complexul Landmark Building din sectorul 1 al Capitalei, Decadance are o capacitate de 58 de locuri la mese si opt locuri la bar, la care se adauga terasa cu cele aproximativ 40 de locuri. Design-ul interior este semnat de echipa Grosu Art Studio, specializata in amenajarea spatiilor Horeca, printre proiectele realizate numarandu-se si cele pentru Caju, Dancing Lobster, Gallo Nero, R.I.B.S, Naneti samd.

 

Focusul este directionat, desigur, catre partea de bar, cei doi propunandu-si sa ofere clientilor o altfel de experienta, atat prin meniul de mancare cat si prin meniul de cocktail-uri, asupra caruia si-au pus amprenta personala. De asemenea, la Decadance se vor organiza si evenimente de bar.

Alexandru Tudor, proprietar Decadance

“Am incercat sa transpunem aici povestea noastra, in tot ceea ce inseamna acest concept, de la design, pana la meniurile de mancare si de bauturi. Am vrut sa aducem un vibe nou in oras, Bucurestiul are nevoie de astfel de locatii si de oameni care sa ridice toate segmentele din Horeca. Incercam sa introducem o zona noua in segmentul design food si in zona cocktail-urilor preparate si servite corect, iar in acest scop aducem nota personala. Targetul nostru este constituit dintr-un public tanar, oameni deschisi. Nu ne dorim sa avem o locatie “experimentala”, ne dorim sa avem o locatie in care sa oamenii sa vina si sa manance de 2-3 ori pe saptamana, sa bea un cocktail bun, sa petreaca timp cu prietenii”, a declarat Alexandru Tudor, pentru Horeca Insight.

Meniul de bauturi este alcatuit din cocktail-uri – majoritatea realizate “in casa”, de la limonade, compoturi sau ice-tea-uri pana la cocktail-urile cu alcool – bauturi clasice, carora Alexandru si Alin le adauga amprenta proprie, pana la bere – si vin, inclusiv spumante – exclusiv din Romania. De asemenea, din meniu nu lipseste cafeaua, cei doi optand pentru cafeaua de specialitate si oferind si metode alternative de preparare a cafelei, pe langa cele clasice.

“Avem si o sectiune de spirits & tonic, mai exact ne preparam noi apele tonice, definim un  profil aromatic special, pentru ca exista anumite bauturi care nu se potrivesc cu apa tonica. In general, atat in meniul de bauturi cat si in cel de mancare incercam sa folosim ingrediente locale cat mai mult si incercam sa promovam partea de preparate facute in casa”, a precizat Alexandru Tudor.

Alin Tudor, proprietar Decadance

In ceea ce priveste meniul de mancare, acesta cuprinde preparate precum: turta cu vita si piure de ardei copt, frigarui de berbec cu mousse de dovleac si cas afumat, cas tempura in patura de mac, antricot de vita cu legume afumate, crap cu batonete de malai si pastarnac la gratar, doua tipuri de burgeri, midii cu sos de ghimbir si turmeric, salate cu ingrediente locale – branza de capra, cas afumat, iar pe partea de desert – para in compot de vin sau crumble de casa. (Foto: Grosu Art Studio)

 

Printre concursurile la care a participat Alexandru Tudor se numara cele din cadrul Barmaniada, organizate anual de Barmania, precum si cele din afara tarii organizate de International Bartenders’ Association sau prestigioasa competitie Bols Around the World, unde a reusit sa intre in top 10, dintr-un total de peste 5.000 de barmani din intreaga lume.

Alin Tudor a mai fost implicat intr-un business Horeca, iar in ceea ce priveste experienta de bartender a fost, printre altele, castigator in cadrul competitiilor Barmaniada, precum si castigator al titlului de cel mai bun barman al restaurantelor Hard Rock Cafe din Europa, reprezentand Romania, in 2014, in finala concursului BARrocker din Florida.

Cmentariile sunt închise