Ceremonia de decernare a premiilor The World’s 50 Best Restaurants, editia 2018, va avea loc in Bilbao
Dupa Melbourne, anul acesta, si New York in 2016, este randul orasului spaniol Bilbao sa gazduiasca ceremonia de The World’s 50 Best Restaurants, pentru editia 2018. Reamintim, gala de premiere a avut loc, pana in 2016, numai la Londra, timp de 13 ani.
Tara Bascilor este recunoscuta deja de mult timp ca una dintre cele mai bogate si binecuvantate regiuni din punct de vedere gastronomic, din lume, cu o mare “concentratie” de restaurante cotate cu stele Michelin si, de asemenea, cu multe restaurante ce au o prezenta contanta in lista celor mai bune 50 din lume.
Cu sprijinul Guvernului basc, programul premiilor pentru anul 2018 va include Chefs’ Feast, un eveniment intim, dedicat exclusiv bucatarilor din restaurantele cuprinse in lista The World’s 50 Best Restaurants; ceremonia de premiere, unde va fi anuntat clasamentul propriu-zis si un eveniment live #50BestTalks unde vor vorbi unii dintre cei mai cunoscuti chef-I din lume. Ceremonia de premiere va avea loc in luna iunie, in Bilbao, unul dintre cele mai mari orase din Tara Bascilor, in timp ce alte evenimente vor avea loc in San Sebastian, oras ce gazduieste Basque Culinary Center.
Regiunea Tara Bascilor din nordul Spaniei este “casa” a patru restaurante aflate in clasamentul de anul acesta al celor mai bune 50 restaurante din lume, si anume: Asador Etxebarri al lui Victor Arguinzoniz, pe locul 6, Mugaritz si Arzak, din San Sebastian, pe locul 9, respectiv 30 si Azurmendi din Larrabetzu, langa Bilbao, pe locul 38.
Insa, daca luam in considerare toate restaurantele din Spania prezente in acest top regasim El Celler de Can Roca, din Girona, pe locul 3, iar daca ne uitam la clasamentul extins, al celor 100 mai bune restaurante din lume, avem Tickets, din Barcelona, pe locul 25, Disfrutar, din Barcelona, pe locul 55, Quique Dacosta, Denia, pe locul 62 si Martin Berasategui, Lasarte-Oria, pe locul 77.
Cmentariile sunt închise