Ghidul Michelin 2016, Spania si Portugalia: Spania “conduce” detasat, in timp ce Portugalia inca nu are nici un restaurant clasificat cu 3 stele
Noutatea editiei 2016 a Ghidului Michelin pentru Spania si Portugalia este aparitia a doua noi restaurante din Spania, Coquesi Zaranda, ambele primind cea de-a doua stea Michelin.
Categoria restaurantelor cu trei stele Michelin a ramas neschimbata fata de editia 2015: Spania are opt restaurante clasificate cu trei stele, in timp ce Portugalia nu are inca nici unul in aceasta categorie.
Potrivit finedininglovers.com, anul acesta, Ghidul Michelin pentru cele doua tari a inclus 15 noi restaurante clasificate cu o stea, 14 dintre acestea fiind din Spania si unul din Portugalia (Bon Bon).
In total, Ghidul Michelin pentru Spania si Portugalia, editia 2016, cuprinde opt restaurante clasificate cu trei stele, 23 de restaurante cu doua stele si 157 de restaurante clasificate cu o stea.
Mai jos, lista restaurantelor din Spania si Portugalia clasificate cu trei, respectiv cu doua stele Michelin in 2016, precum si lista restaurantelor nou intrate la categoria o stea. (Surse foto: Facebook – Paginile oficiale ale restaurantelor)
Restaurante cu 3 stele Michelin – Spania
- Arzak
- Akelarre
- Azurmendi
- Diverxo
- El Celler de Can Roca
- Martín Berasategui
- Sant Pau. Carme Ruscalleda
- Quique Dacosta
Restaurante cu 2 stele Michelin – Spania
- Coque – Nou intrat
- Zaranda – Nou intrat
- Aponiente
- Dani García
- M.B. Martín Berasategui
- El Portal
- Santceloni
- Abac
- Miramar
- Mugaritz
- Atrio
- Lasarte
- La Terraza del Casino
- El Club Allard
- Sergi Arola Gastro
- Ramón Freixa
- Casa Marcial
- Les Cols
- Enoteca
- Moments
Restaurante cu 2 stele Michelin – Portugalia
- Belcanto
- Ocean
- Vila Joya
Restaurante cu 1 stea Michelin, nou intrate – Spania
- Acanthum
- Casa Marcelo
- Disfrutar
- Emporium
- El Rincón de Juan Carlos
- El Ermitaño
- Hoja Santa
- Kabuki Raw
- Lúa
- Messina
- Sollo
- Tresmacarrons
- Villena
- Zarate
Restaurante cu 1 stea Michelin, nou intrate – Portugalia
- Bon Bon
Cmentariile sunt închise