HORECA Fresh Forum, la prima editie: „O radiografie a cadrului legislativ si fiscal caruia trebuie sa ii faca fata un buyer Horeca”
Daca in ultimii ani activitatea de achizitii se rezuma la goana dupa cel mai mic pret, cautarea de solutii si parteneri stabili, standardizare si out of the box, prima editie a HORECA Fresh Forum, eveniment organizat de Cosul de Legume Fructe, a oferit cadrul unei ample dezbateri privitoare la efectul acestor abordari asupra afacerilor pe termen mediu si lung.
Vorbitorii au prezentat o serie de informatii si studii ce creioneaza o radiografie detaliata a cadrului legislativ si fiscal caruia trebuie sa ii faca fata un buyer HORECA, dar si a riscurilor externe care ar putea avea impact asupra evolutiei intregului business.
Participantii au luat cunostinta cu noile standarde internationale de aprovizionare cu ingrediente proaspete si cu modul in care influenteaza acest proces obtinerea recunoasterii unui restaurant. In plus, global traderi, packeri si groweri/producatori de top din peisajul local si international au oferit celor interesati raspunsuri referitoare la produsele Horeca implementate in business-ul lor.
Au sustinut prezentari: Garcia Hernández Juan Manuel, co-fondator, si Arnau Marius, Business Development Manager, din partea companiei spaniole Frutas Candido e Hijos SL; Johan Hansen, Director Comercial al companiei olandeze Haluco Bv; Lyudmil Stefanov, Business Development Manager al companiei Makenna din Bulgaria; doctor Dulgheriu Maria, consultant sanitar-veterinar si pentru siguranta alimentelor in industria alimentara; Stefan Rotaru, Sef Serviciu IMM la Sucursala Obor a Bancii Transilvania, iar din partea organizatorilor: Constandina Ionescu, Director Vanzari si Mihai Carstea, Director Comercial.
“Conferinta va fi recunoscuta in calendarul evenimentelor Horeca ca fiind locul in care se reunesc manageri de top din companii producatoare si distribuitoare de fructe si legume, dar si companii de consultanta, cercetare de piata si asigurarea calitatii acestora. Pe langa obtinerea de informatii privind tendintele care schimba regulile jocului in Horeca, participantii au putut afla noi modalitati de imbunatatire a colaborarii cu furnizorii, s-au putut intalni cu potentiali parteneri de afaceri care ofera idei si instrumente pentru imbunatatirea executiei in piata, au facut un schimb de experienta cu alti profesionisti din domeniu”, a precizat Constandina Ionescu, Director Vanzari Cosul de Legume Fructe.
HORECA Fresh Forum (HFF), eveniment ce a avut ca subiect aprovizionarea cu ingrediente proaspete: fructe, legume, salate, plante aromate, flori comestibile, micro-plante pentru piata romaneasca de Horeca,a avut loc pe data de 24 martie 2018 la CulinaryOn.
Cosul de Legume Fructe SRL (www.cosuldelegumefructe.ro) este o firma de distributie ce ofera solutii si servicii complete pentru aprovizionarea cu fructe, legume, plante aromate, flori comestibile, micro-plante. Principlaii clienti ai firmei sunt din sectorul Horeca, magazinele de vanzare cu amanuntul, cantinele, firmele de catering. Toate comenzile se livreaza direct din depozitul frigorific propriu, autorizat ANSVSA, folosind masini cu temperatura controlata.
Cmentariile sunt închise