Inca 30 de zile de inscriere in competitia S.Pellegrino Young Chef 2016

Au mai ramas 30 de zile de inscriere pentru editia din 2016 a competitiei globale de recrutare a  celui mai bun tanar chef din lume, S.Pellegrino Young Chef.

Aceasta initiativa unica, ce imparte lumea in 20 de arii geografice si in care se implica aproximativ 100 din cei mai buni bucatari internationali ca jurati, 20 de finalisti, 20 de mentori si un juriu cu adevarat exceptional, reflecta dedicatia S.Pellegrino pentru a sustine tinerele talente. Aplicatiile se pot completa pana la data de 31 martie 2016 pe site-ul www.finedininglovers.com.

Anul acesta, S.Pellegrino Young Chef va prezenta un panel reinnoit de jurati, supranumit si Cei Sapte Intelepti, ce vor fi responsabili cu selectia celor mai talentati tineri bucatari din lume. Juriul va fi compus din unii dintre cei mai prestigiosi maestri bucatari din lume, precum David Higgs, Carlo Cracco, Gaggan Anand, Elena Arzak, Mauro Colagreco, Wylie Dufresne si Roberta Sudbrack.

Competitia globala S.Pellegrino Young Chef se desfasoara in mai multe etape:

Etapa Unu – Applicatia Online

Incepand cu 1 Ianuarie 2016 si pana pe 31 Martie, toti tinerii bucatari internationali vor avea posibilitatea de a-si depune aplicatia impreuna cu un preparat unic, in Engleza pe site-ul www.finedininglovers.com,publicatia online pentru cei pasionati de mancare si gatit care este sustinuta cu mandrie de S.Pellegrino si Acqua Panna. Tinerii aplicanti trebuie sa aiba cel mult 30 de ani si trebuie de asemenea sa aiba experienta de cel putin un an de lucru intr-un restaurant ca chef, sous chef sau chef de partie.

Etapa Doi – Selectia participantilor Regionali si a Castigatorului Regional

Toti candidatii vor fi impartiti in  20 de regiuni* conform originii lor geografice, aplicatiile lor urmand sa fie evaluate de ALMA, lider mondial pentru training si educatie in ceea ce priveste bucataria italiana (www.alma.scuolacucina.it). De-a lungul lunii aprilie, ALMA va selecta zece finalisti pentru fiecare regiune, respectand cele cinci Reguli de Aur: ingrediente, indemanare, geniu, frumusete si mesaj.

Finalele Regionale

Cei zece finalisti selectati din cele 20 de regiuni geografice vor trece apoi la etapa Finalelor Locale, unde vor avea loc competitii live in fiecare regiune inperioada 1 Mai-15 August. Pe parcursul acestei etape finalistii vor gati preparatele lor unice pentru un juriu exclusiv format din bucatari de top independenti care vor gusta preparatele si vor selecta un castigator, urmand cele cinci Reguli de Aur.

In regiunea Europei de Est, juriul include nume rezonante precum Adrian Hadean (Romania), Tomaz Kavcic (Slovenia) si Modest Amaro (Polonia).

Pana la sfarsitul lunii august 2016, cei mai buni 20 de tineri bucatari regionali vor fi anuntati ca finalisti oficiali. Fiecarui finalist ii va fi atribuit un ” Mentor Chef „, unul dintre membrii juriului regional, care vor oferi tinerilor bucatari sugestii pentru a imbunatați preparatul lor unic si pentru ai ajuta sa se pregateasca pentru finala la nivel mondial. In regiunea Europei de Est Chef-ul Mentor este Adrian Hadean, unul din cei mai apreciati bucatari profesionisti din Romania, cunocut ca prezentator al unor emisiuni de televiziune si radio cu specific culinar, blogger culinar, si  jurat al unor competitii prestigioase de gatit.

Etapa Trei – Marea Finala

Pe 13 Octombrie 2016, toti finalistii Young Chef se vor aduna in Milano pentru etapa finala, ce consta intr-o competitie de gatit intensa, timp de doua zile in fata jurati internationali, ce vor acorda premiul S.Pellegrino Young Chef 2016.

Carmen.ionescu@modernbuyer.ro

 

Cmentariile sunt închise