International Wine Contest Bucharest revine cu o noua editie si importante schimbari organizationale

Oficiul National al Viei si Produselor Vitivinicole (ONVPV) organizeaza in perioada 26-29 mai a.c. o noua editie a Concursului International de Vinuri Bucuresti (IWCB). Concursul va avea loc la Focsani, judetul Vrancea, noutatea fiind ca, incepand cu acest an, IWCB devine concurs itinerant, deplasandu-se la fiecare editie intr-o alta zona viticola, oferind astfel posibilitatea juratilor si jurnalistilor straini sa cunoasca regiunile viticole ale Romaniei. Potrivit organizatorilor, cea de-a doua noutate este ca, odata cu editia de fata, IWCB devine primul concurs din lume sub egida Organizatiei Internationale a Viei si Vinului (OIV) care nu mai percepe taxe de jurizare pentru vinurile inscrise.

“Vinul este o resursa imensa. Economica si identitara. Sa il privim din aceasta perspectiva. IWCB este, fara indoiala, un castig important pentru intreaga comunitate a celor care lucreaza cu vinul, dar si pentru publicul larg. Mai mult, datorita ratei anuale de crestere de aproximativ 40%, avem incredere ca IWCB poate ajunge una din cele mai importante competitii de profil din lume, atragand, astfel, atentia asupra tarii noastre”, a declarat Catalin Paduraru CEO IWCB.

Pentru a asigura conformitatea si calitatea produselor inscrise in competitie, organizatorii colaboreaza cu Laboratorul Central pentru Controlul Calitatii si Igienei Vinului din Valea Calugareasca – filiala Focsani. Prin analizarea probelor inainte si dupa concurs de catre aceasta institutie, IWCB ofera o garantie suplimentara asupra relevantei rezultatelor obtinute in urma jurizarilor.

info_iwcbIWCB 2016 va avea 7 comisii de jurizare, fiecare avand in componenta 3 jurati straini si 2 jurati romani.Juratii din strainatate sunt specialisti proveniti din tari cu piete mature sau in crestere, precum: SUA, Germania, Marea Britanie, Polonia, Franta, Moldova, Ungaria, Australia, Slovenia, Grecia, Brazilia, Elvetia, Austria, Danemarca, Spania, Rusia, Serbia, Croatia. Mai mult, trei Masters of Wine si patru detinatori WSET Diploma (Level 4) au raspuns invitatiei IWCB de a face parte din panelul de jurizare si vor adauga expertiza si performanta lor activitatilor de evaluare ale probelor inscrise in concurs.

De asemenea, editia 2016 a IWCB va fi privilegiata si de prezenta in juriu a unui reprezentant oficial al Federatiei Internationale a Jurnalistilor si Scriitorilor de Vin (FIJEV) si de monitorizarea VINOFED (Federatia Marilor Concursuri Internationale de Vinuri).

La editia din 2015 au participat 27 de tari producatoare de vin, probele producatorilor internationali reprezentand 56% din totalul inscrierilor. Anul acesta, organizatorii asteapta in concurs un numar de peste 1.400 de probe, in crestere cu 55% fata de anul precedent.

Autor: Carmen.ionescu@modernbuyer.ro

 

Cmentariile sunt închise