Italia va introduce o serie de masuri pentru a combate risipa de alimente, inclusiv din industria Horeca

Italia a intentioneaza sa introduca o serie de noi legi si prevederi pentru a reduce si controla risipa de alimente. Astfel, a fost aprobat un nou proiect de lege, sustinut de 181 de senatori, ce vizeaza reducerea deseurilor cu cel putin o tona/an.

Potrivit finedininglovers.com, proiectul de lege are mai multe aspecte si incurajeaza oamenii de pe parcursul intregului lant alimentar sa ajute la reducerea cantitatii de alimente, astfel incat sa nu fie cat mai putin surplus, care ar ajunge la gunoi. Estimarile arata ca in Italia aproximativ cinci milioane de tone de alimente sunt irosite anual.

Prin noul proiect de lege companiile vor fi incurajate, prin scutiri de anumite taxe, sa doneze alimentele in surplus – cu cat vor dona mai multe alimente anual, cu atat vor plati mai putine taxe. De asemenea, birocratia aferenta va fi simplificata, astfel incat cei din mediul de afaceri sa completeze doar un formular lunar pentru a-si inregistra donatiile.

Desi este foarte popular in multe tari ale lumii, obiceiul de a lua la pachet mancarea ramasa neconsumata la restaurant, in Italia este putin frecvent. Guvernul va lansa si un sistem prin care sa promoveze utilizarea asa-numitelor „pungi de familie”, pentru ca mancarea neconsumata sa fie luata acasa, scopul fiind reducerea risipei de alimente in industria restaurantelor.

Carmen.ionescu@modernbuyer.ro

Cmentariile sunt închise