La Samuelle, un nou restaurant in Capitala

Capitala s-a imbogatit recent cu un nou restaurant ul cu specific international: ”La Samuelle” si-a deschis oficial portile, printr-un eveniment ce a avut loc in prima zi a lunii octombrie. Tema de design interior a restaurantului este desprinsa din aventurile marilor exploratori ai lumii si din peripetiile personajelor lui Jules Verne. Restaurantul gazduieste chiar doua volume in limba franceza ale renumitului autor, ”Les Grands Navigateurs” si ”Voyages Extraordinaires” ce dateaza din secolul al 18-lea si pot fi rasfoite la un pahar de vin. Fiecare element de decor creeaza povestea unui calator si alimenteaza apetitul pentru un voiaj in universul gusturilor.

”Gustul inseamna memorie. Fie ca ne aminteste de un loc deosebit unde am savurat o prajitura fina, ca ne reconecteaza cu un eveniment special unde am incercat un preparat inedit sau ca ne invita intr-o calatorie a simturilor, in urma gustului ramâne o amprenta care ne va insoti mereu. Iar eu mi-am dorit un restaurant unde sa pot crea amintiri si experiente gourmet unice. De fiecare data când cineva trece pragul ”La Samuelle” va descoperi mereu ceva nou in meniu. Aici este locul unde iti doresti sa revii pentru ca abia dupa mai multe incercari ale fiecarui preparat vei putea spune <In fine! Am descoperit America!>”, a declarat Sami Corodianu, bucatarul-sef si fondatorul ”La Samuelle”.

Preparatele sunt prezentate intr-un mod inedit si grupate in sapte categorii, fiecare reprezentând un stil de calatorie. Astfel, cei care au pofta de un City Break se pot rasfata cu ”Stockholm Gravlax de somon” in timp ce iubitorii de aventura pot alege Velasquez calamar la gratar cu guacamole rustic” din sectiunea Explorer. Cei care prefera o calatorie orientata spre cultura pot opta pentru “Alexander the great medalion de vita a la Chef” din zona Gourmet, iar artistii se pot inspira din deserturi precum “Michelangelo Pana cotta cu jeleu de portocale si piper rosu” oferite la sectiunea Artisan. Aventura cotinua in fiecare saptamana cu preparate surpriza din meniul Secret Travelling. In ceea ce priveste bauturile, acestea se regasesc in sectiunile City Break, Lazy in the sun si Business.

Restaurantul are o suprafata de 300 mp si 85 de locuri la mese, iar investitia s-a ridicat la aproximativ 315.000 euro.

Sami Corodianu este bucatarul-sef si actionarul restaurantului “La Samuelle” cu specific international. Cu o experienta de peste 20 de ani, a lucrat in cadrul unor restaurante cu nume sonore din Romania precum: restaurantul hotelului Majestic, restaurantul Princess Casino, Institutul Francez, Café Ole si Trattoria Daimon. Timp de 3 ani a lucrat in Spania intr-un restaurant romanesc unde si-a extins repertoriul de retete, si-a dezvoltat creativitatea si spiritul de initiativa, transformand orice preparat intr-un succes culinar. Astfel, a devenit bucatar principal al unuia dintre cele mai bune restaurante romanesti cu specific international din Plaza Mayor, in Madrid.

Carmen.ionescu@modernbuyer.ro

Cmentariile sunt închise