Lansare editoriala: “Bucataria romana 1865″ de Christ Iónnin, prima carte a editurii GastroArt
Prima carte a editurii GastroArt, „Bucataria romana. Carte coprinzatoare de mai multe retete de bucate si bufet 1865” de Christ Iónnin, editie ingrijita si adnotata de Simona Lazar, se lanseaza oficial miercuri, 23 mai a.c. Evenimentul de lansare, ce va avea loc la Restaurantul Pescarus din Parcul Herastrau, va avea, pe langa gazdele Simona Lazar, Cosmin Dragomir si Chef Vasile Nicolae, invitati surpriza ce vor vorbi despre istoria gastronomiei romanesti si despre retetele de acum aproximativ 150 de ani, precum si despre planurile editurii.
„Bucataria romana. Carte coprinzatoare de mai multe retete de bucate si bufet 1865” de Christ Iónnin editie ingrijita si adnotata de Simona Lazar este prima reeditare a unei carti cu retete din 1865, singurul volum culinar publicat in timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza. Cartea beneficiaza de peste 200 de note de subsol, prefata, studiu introductiv, tabel de masuri. Are 96 de pagini si costa 32 de lei. Este prima carte care foloseste terminologia bucatarie romana, dar contine si preparate din retetarul universal.
„Editura GastroArt este proiect editorial prin care incercam sa readucem in atentia publicului carti vechi si noi de gastronomie autohtona, lucrari stiintifice de profil si documente inedite. Demersul este sprijinit de Selgros, Aqua Carpatica, City Grill, Domeniile Samburesti, Dacris, HoReCa School, Rare Food Services si Microgreens”, precizeaza Cosmin Dragomir, fondatorul editurii.
Cmentariile sunt închise