Le Bistrot Français a aderat la Relais & Chateaux, una dintre cele mai exclusiviste asociatii de hoteluri si restaurante operate individual din lume
Restaurantul bucurestean Le Bistrot Français a anuntat aderarea la celebra asociatie internationala dedicata excelentei in industria ospitalitatii, Relais & Chateaux. Fondata in 1954, Relais & Chateaux este asociatia formata din 550 de hoteluri si restaurante operate independent de catre gazde, chefi sau proprietari, care impart o pasiune pentru afacerea lor si o dorinta de autenticitate in relatia cu oaspeti.
Odata cu intrarea in club, Le Bistrot Francais primeste acces si la Academia Relais & Chateaux, un centru de training si formare profesionala, care urmareste dezvoltarea abilitatilor personalului restaurantelor incluse in organizatie, crescand gradul de retentie si stimuland mobilitatea angajatilor, care au acum ocazia sa faca stagii de practica si perfectionare in bucatarii premiate, din intreaga lume.
“Aderarea la Relais & Chateaux este, in primul rand, o validare a spiritului Le Bistrot Français, a lipsei de compromis pe care o insuflam echipei si partenerilor nostri si a preocuparii constante pentru calitate, excelenta si bun-gust. Inca de la inceput, obiectivul nostru a fost sa transformam acest restaurant intr-un ambasador cultural si gastronomic al Romaniei. Astazi, la doar 4 ani de la deschiderea proprietatii, reusim sa aducem Romania in atentia celor mai exigenti oaspeti internationali, pozitionand-o pe “Drumurile Fericirii”, in sugestiile de itinerariu ale celui mai exclusivist club de hoteluri si restaurante operate individual, din lume. Tara noastra are, astfel, acces la 2,000,000 de clienti Relais & Chateaux, dintre care 12,500 de membri activi ai grupului 5C (Caractère, Courtoisie, Calme, Charme et Cuisine) – poate cei mai fini cunoscatori ai rafinamentului si luxului – , care au acum ocazia si motivatia sa descopere o noua perla esteuropeana”, a declarat Cristian Preotu, proprietar Relais & Chateaux Le Bistrot Français.
Localizat intr-una dintre cele mai frumoase cladiri ale orasului, construita in secolul al XIX-lea, fosta resedinta a arhitectului francez Albert Galleron, Le Bistrot Français este prima proprietate din Romania acceptata in asociatia Relais & Chateaux. Le Bistrot Français si-a depus candidatura la inceputul acestui an si a primit statutul de membru dupa cateva luni de evaluari incognito.
Cu o serie de standarde extrem de inalte, organizatia beneficiaza de 10 inspectori foarte exigenti si bine pregatiti, care calatoresc in intreaga lume si verifica aplicantii, filtrandu-si experientele printr-o lista de peste 300 de criterii. Fiecare evaluare se soldeaza cu un raport ce depaseste 10 pagini, a carui acuratete este confirmata atat de catre oaspetii clubului, cat si de catre .departamentul de control al calitatii, cu sediul la Paris. Dupa ce toate etapele sunt
indeplinite cu succes, procesul de aderare isi primeste verdictul in cadrul intalnirii comitetului director, unde acceptarea in organizatie este supusa la vot.
Recunoscuta la nivel mondial pentru standardele sale ferme si, mai ales, pentru respectul aratat artei gastronomice, asociatia include o colectie impresionanta de chefi admirati la nivel mondial, printre care se numara Thomas Keller (fondatorul Thomas Keller Restaurant Group ce detine si opereaza branduri precum The French Laundry, Per Se si Bouchon), Daniel Humm (chef si coproprietar al restaurantului newyorkez Eleven Madison Park, premiat in 2017 cu distinctia “Cel mai bun restaurant din lume”), Michel Guérard (chef si proprietar al restaurantului Les Prés d’Eugénie – Maison Guérard, din Eugénie-les-Bains, Franta, detinator a trei stele Michelin), Juan Mari Arzak (talentul din spatele Restaurante Arzak, localul cu trei stele Michelin, din San Sebastian, Spania) sau Yannick Alléno, chef premiat cu trei stele Michelin inca din 2007, actual proprietar al Alléno Paris, Pavillon Ledoyen. “Bucataria este, intr-adevar, specialitatea noastra si nu exista competitie in aceasta zona. Avem mai bine de 328 de stele Michelin in familia noastra, ceea ce este chiar de neegalat”, a declarat Jean-François Ferret, CEO al Relais & Chateaux, pentru site-ul Skift.
Cmentariile sunt închise