S-a deschis Le Bistrot Social
În urmă cu aproximativ o lună, și-a făcut loc în curtea Institutului Francez Le Bistrot Social. Cum în spatele unor concepte deosebite stă de obicei un tânăr antreprenor, am încercat să aflăm mai multe despre acest bistro și apariția lui oarecum inedită. Am aflat că într-adevăr oamenii care acceptă astfel de provocări sunt și cei care au deschiderea cea mai mare de a căuta noi abordări. Echipa din spatele Le Bistrot Social este formată din Robert Pescaru, Jon Gusoi și Andrei Nistor. Robert și Andrei sunt cunoscuți ca organizatori ai petrecerilor reunite sub numele generic Nuit Sociale, iar Jon este legat în mentalul colectiv monden de Fumetto. E foarte important de menționat că dincolo de deschiderea unor antreprenori de a cuceri treptat și alte domenii, stă faptul că au mizat în primul rând pe creativitate. Institutul Francez a organizat un concurs pentru ocuparea spațiului și se pare că cel mai bun proiect a câștigat.
A câștigat creativitatea și ea s-a manifestat apoi în maximizarea potențialului acestui loc prin decorarea barului cu 2000 de bucăți de șindrilă maramureșană aplicată manual sau peretele cu obloane vintage. Peisajul este dominat de un platan bătrân care nu face decât să dea un anume farmec boem. Pentru că vorbim de un spațiu în curtea Institutului, amenajarea bucătăriei într-o rulotă dotată corespunzător este o altă dovadă că astfel de inițiative sunt posibile cu puțină inventivitate. Următorul lucru care impresionează este meniul ( descarca meniul Le Bistrot Social )a cărui grafică poartă semnătura lui Bogdan Moraru și este adaptat unui local în aer liber – este impermeabil. Dacă tot am menționat meniul, acesta a fost alcătuit și este preparat folosind tehnici adecvate unei bucătării profesioniste de tânărul chef Alex Stoica. Acesta recomandă cu mândrie Canard „BonBon” dintr-o selecție de preparate specifice bucătăriei franțuzești cu influențe fusion. Asta înseamnă că alături de clasicul Croque Monsieur/Madame o să găsim și un burger, iar ambelor li se poate asocia o băutură potrivită din oferta generoasă a barului. Tot de la Alex am aflat că se pune accent pe prospețime și folosirea preponderentă a ingredientelor de sezon. Demn de subliniat este și faptul că se poate servi mic-dejun pe toată durata programului.
Le Bistrot Social este deschis de luni până duminică de la 10 la 22 până în luna octombrie inclusiv, iar începând cu 1 iulie vor servi și meniu fix de prânz de la ora 12 la 15. Se adresează în special rezidenților din zona Dacia – Cinema Elvira Popesco – dar în weekend este adecvat servirii unui brunch alături de familie. Altfel de proiecte nu fac decât să ridice ștacheta serviciilor pe aceeași categorie, forțând cumva intrarea de noi jucători care se vor diferenția prin creativitatea abordării. De asemenea, linia de demarcație sau granițele formale între anumite servicii devine din ce în ce mai fină: vedem ușurința antreprenorilor de a trece de la event planning către HORECA oarecum firesc. Probabil acesta este unul dintre motivele pentru care cei trei acționari din spatele Le Bistrot Social iau în considerare deschiderea unui concept similar la interior începând cu toamna acestui an.
Cmentariile sunt închise