Măiestrie neîngrădită demonstrată de pizzerii români participanți la Pizza Senza Frontiere 2025

Pizza Senza Frontiere tocmai a încheiat ediția 2025, un concurs renumit la care pizzaioli din întreaga lume au concurat pentru râvnitul titlu de Campion al uneia din cele 16 categorii. Finaliștii fiecărei categorii vor obține pe lângă trofeu și posibilitatea de a fi invitați la emisiunea-concurs Master Pizza Champion – competiția ajunsă la a 10-a ediție care va încorona „Campionul Campionilor” din rândul pizzaiolilor profesioniști. Pizza Senza Frontiere 2025 a avut loc în cadrul târgului SIGEP și se mândrește cu obiective precum crearea unei comunități de profesioniști care transcende granițele, promovează prietenia și sărbătorește diversitatea culturală.

România s-a remarcat în cadrul acestui concurs cu o echipă puternică, care, deși nu a reușit să urce pe podium la această ediție, a obținut un punctaj impresionant. Echipa României a concurat la categoria Pizza Napoletană contemporană, având o componență formată din câștigătorii primei ediții a Romanian Pizza Challenge, desfășurat în cadrul FoodService & Hospitality Expo, ediția a 4-a și pizzaioli Pizza Mania:

  • Rad Filip Darius
  • Goițescu Gheorghe
  • Dumitru George
  • Lepădatu Sorin
  • Mocănița Ionuț Florinel
  • Munteanu Wally

Fiecare categorie din cadrul concursului a pus în valoare diverse abilități, asigurând astfel nivelul crescut de competitivitate al probelor: pizza clasică la cuptor electric, pizza clasică la cuptor pe lemne, pizza napoletană tradițională, pizza napoletană contemporană, pizza la patru mâini, pizza surpriză, pizza desert, pizza acompaniată de o băutură sau chiar fără gluten.

Spuneam că pe lângă câștigătorii Romanian Pizza Challenge, au participat și concurenți din partea Pizza Mania, în contextul în care Andrei Fâciu a contribuit semnificativ la dezvoltarea culturii pizza în România. Absolvent al prestigioasei Accademia Pizzaioli din Italia, Andrei este fondatorul primei școli care oferă cursuri autentice, certificate în Italia, și este singurul român din juriul Pizza Senza Frontiere.

Fiecare pizza din concurs este evaluată conform regulamentului după trei criterii: coacere, gust și aspect. Pentru categoriile de pairing, un jurat specializat acordă punctaje suplimentare pentru armonia dintre pizza și băutura asociată, transformând concursul într-o adevărată sărbătoare a creativității culinare. Pe site-ul dedicat competiției regăsiți mai multe informații despre organizarea concursului, probe și bineînțeles câștigătorii fiecărei categorii.

Pizzerii români aspiranți sunt invitați să se pregătească pentru Romanian Pizza Challenge 2025 care va avea loc tot în cadrul celui mai mare târg dedicat ospitalității – FoodService & Hospitality Expo în perioada 8-10 noiembrie 2025. Evenimentul promite să aducă mai mulți concurenți, premii mai motivante și oportunități unice pentru pizzaiolii din România de a se afirma pe scena internațională. Detalii despre prima ediție Romanian Pizza Challenge.

 

Foto Credit: Food of Bucharest Cristi Dandes

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

seven + 14 =