Meniu cu preparate romanesti, la Hard Rock Cafe
Hard Rock Cafe Bucuresti sarbatoreste centenarul Marii Uniri cu un meniu cu preparate traditionale romanesti, create de Chef Corneliu Carstea, care a pornit de la retete clasice, asupra carora si-a pus amprenta personala. Meniul include platouri reci, cu zacusca, pasta de jumari, branzeturi de toate felurile si carnati, iar ca feluri principale propune gusturile de acasa: rata pe varza, cotlete de berbecut, muschi de porc maturat in vin sau saramura din crap de Dunare.
Fiecare preparat este asociat cu un vin romanesc, propus de somelierul Mihai Visoiu.
“Vorbim despre reinterpretari ce respecta spiritul original al retetei, aducand in prim plan gustul romanesc, dar si de completari care aduc propunerile din meniu intr-o actualitate culinara. Preparatele se afla la granita dintre autentic traditional si gourmet, fiind in egala masura adresate cunoscatorilor, cat si celor care cauta sa se familiarizeze cu bucataria noastra”, a declarat Chef Carstea.
Platou Traditional (pentru 3 persoane) – Carnati afumati, carnati la barda, ghiudem, muschiulet de porc afumat, branza de burduf maturata in coaja de brad, branza maturata in condimente, telemea de oaie, paine taraneasca cu zacusca de vinete, pasta din jumari de porc, ceapa rosie si castraveti murati. Merge perfect cu o bautura aperitiv traditionala: visinata, tuica sau palinca de la Zetea de Transilvania.
Saramura de crap cu mamaliga si sos de leustean – Malaiul fiert in lapte, cu crengute de cimbru proaspat si rozmarin pentru cea mai fina si aromata mamaliga. Se adauga legume coapte pe gratar, midii din Marea Neagra, file de crap de Dunare in saramura, sos de leustean si un ardei iute copt. Asociat cu Feteasca Regala de la Crama Ceptura.
Cotlete de berbecut cu ghiveci calugaresc – Cotlete de berbecut marinate in Feteasca Neagra, cimbru, telina, morcov si ceapa rosie, servite alaturi de ghiveci calugaresc de legume si crema fina de spanac cu usturoi, peste care adaugam un ou de prepelita prajit. Se asezoneaza cu sos din Feteasca Neagra cu miere de salcam salbatic, rozmarin si cimbrisor. Asociat cu La Cetate Feteasca Neagra de la Crama Oprisor.
Pulpa de rata pe varza – Pulpa de rata confiata in untura si rumenita usor pe gratar, servita alaturi de varza murata calita cu seminte de chimen si ardei. La final stropim cu sos de vin cu maghiran si alaturam prune uscate. Asociat cu Terra Romana Feteasca Neagra de la Crama S.E.R.V.E.
Carne de porc fripta pe gratar cu cartofi taranesti – Pregatim pe gratar bucati fragede de muschiulet de porc maturat in Feteasca Neagra cu ierburi aromate, usturoi si sare de Praid. Alaturam cartofi zbrobiti cu telemea de capra, inmiresmati cu marar. Se combina perfect cu sos de oase cu vin, parfumat cu usturoi copt si arome ca odinioara. Asociat cu Caloian Feteasca Neagra de la Crama Oprisor.
Meniul va fi disponibil in restaurantul Hard Rock Cafe pana la sfarsitul lunii noiembrie.
Cmentariile sunt închise