Noul Ierbar Bistro promite să devină sanctuarul aromelor din centrul capitalei
Situat pe strada Romulus 23, recent inauguratul Ierbar Bistro se recomandă ca fiind loc de degustare și asocieri confortabile din inima Bucureștiului. Meniul conceput de Chef Sorin Bologa este un fusion din gastronomia internațională și cea locală, fundamentat pe conceptul de „comfort food”. Astfel vor sta firesc alături preparate precum turta românească cu salată de vinete sau cremă de brânză, puiul prăjit în stil japonez sau burgerul cu chiflă din aluat foitaj. Head Chef rezident este Marian Duma, profesionistul care va avea grijă să respecte și opțiunile de regim vegan, vegetarian și fără gluten, punând accent pe preparate din ingrediente sezoniere de la producători locali. Ierbar Bistro va adresa un public iubitor de gusturi deosebite asociate unor vinuri românești și internaționale, dar și celor care sunt în căutarea de experiențe gourmet și adepților filozofiei ‘less is more’.
Ierbar Bistro aspiră să fie o oază de confort, oferind momente de relaxare și savurare a celor mai rafinate preparate și vinuri atent selectate de Marina Samoilă DipWSET, un creator de momente inedite alimentat de servicii excepționale. Situat în inima vibrantă a Bucureștiului, Ierbar și-a propus inclusiv prin felul în care este gândit designul interior cu decoruri minimaliste, să devină un loc de destindere care permite socializarea într-o atmosfera familiară.
Ierbar Bistro a fost inspirat de pasiunea pentru arta culinară a Danielei Petrescu și angajamentul acesteia față de standardele profesionale dobândite la César Ritz Colleges din Elveția. Daniela a urmat cursuri de gestiune resurse umane, psihologie, arhitectură și operațiuni de servicii alimentare aplicate în industria ospitalității, iar experiența în domeniu și-a clădit-o în hoteluri de 5 stele din Elveția. A revenit în țară de aproape 2 ani, timp în care a ocupat poziția de Operations Manager al restaurantului Kane din București, aprofundând cultura locală și Horeca din România.
Având părinți hotelieri, Daniela declară cu umor că practic a crescut într-un hotel/restaurant și că le consideră o a doua casă, iar oaspeții sunt precum a doua familie. La începutul anului a decis să-și urmeze visul, Ierbar Bistro fiind locul unde pasiunea și inovația gastronomică se împletesc armonios, iar echipa condusă de Daniela are libertatea de a crea preparate care surprind esența bucătăriei moderne, reinterpretată într-o notă personală: “Desigur, e fantastic că se deschid hoteluri, restaurante, cafenele noi, însă sper să nu uităm relevanța și importanța faptului că întotdeauna oamenii vor da viață locurilor. Citatul meu preferat de la Maya Angelou: ‘am învățat că oamenii vor uita ce ai spus, vor uita ce ai făcut, dar nu vor uita niciodată cum i-ai făcut să se simtă’, îmi luminează calea în haosul zilnic. Mi-aș dori și nu renunț să sper că poate să devină un citat aspirațional și pentru alții, mai ales la început de carieră.”
Localul dispune de 22 de locuri la interior și 24 de locuri pe terasă, împletind armonios designul modern și atmosfera primitoare într-o experiență gastronomică completă, unde fiecare detaliu contează. Daniela Petrescu și echipa ei vă așteaptă la Ierbar Bistro, un exponent al standardelor de calitate ale ospitalității care adresează un public divers de gurmanzi și iubitori de vinuri. Localul este deschis de joi până duminică în intervalul orar 12.00 – 22.00, iar din toamnă va găzdui degustări de vin, prezentări gourmet și alte evenimente tematice.
Cmentariile sunt închise