O noua cofetarie Casa Victoria in Bucuresti
Cea de-a treia cofetarie, patiserie si gelaterie din lantul de Cofetarii Victoria s-a deschis recent, in zona Dorobanti-Floreasca, pe Strada Banul Antonache numarul 59 din Capitala. Valoarea investitiei in noua locatie se ridica la aproximativ 100.000 de euro, iar proprietarii estimeaza ca aceasta se va amortiza in urmatorii 3 ani.
Cu o traditie de peste un deceniu, lantul de cofetarii Victoria este o afacere de familie pornita in 2002, care s-a extins treptat prin adaugarea de sortimente variate in meniu si ulterior inaugurarea mai multor puncte de desfacere.
“Povestea noastra a inceput de la o idee simpla: am fost curiosi sa aflam daca senzationalul cozonac facut de mama ar avea acelasi succes si in afara familiei. Reactiile primilor clienti ne-au depasit toate asteptarile. Cozonacii mamei au devenit in scurt timp atat de populari incat am inceput sa luam in serios ideea”, isi aminteste Alin Chivu, managing partner, Casa Victoria.
Ideea de a pastra ingredientele naturale, fara adaosuri artificiale s-a pastrat pentru absolut toate produsele adaugate in meniu. Cremele sunt preparate doar prin metode traditionale, foietajul este facut cu unt, frisca este din smantana, iar ciocolata pentru glazuri este intotdeauna veritabila. Secretul prajiturilor gustoase sta in ingredientele folosite, motiv pentru care in laboratorul Cofetariei Victoria vom gasi mereu: fructe proaspete, vanilie de Madagascar, nuci, migdale, alune de padure, iar pentru cremele si prajiturile insiropate bauturi alcoolice de cea mai buna calitate – Grand Marnier, Jidvei Vinars, Havana Club.
Noua locatie din zona Floreasca pastreaza farmecul usor retro al retetelor de la mama, dar aduce o nota contemporana si un puternic accent urban prin decoratiunile folosite si prin intregul concept de design.
“Contrastul dintre materiale si culori dinamizeaza spatiul, iar mixul de forme moi, texturi naturale, culori pastelate, alaturi de accente metalice cu iz industrial aduce elementul surpriza. Aspectul ludic se regaseste in detalii de tip: forme rotunde, abajururi, rafturi fantezie dispuse intr-o dezordine creativa. De asemenea, trebuie mentionat faptul ca mozaicul pardoselii este inspirat de forma prajiturilor, iar piesele de mobilier sunt manufacturate pentru a pastra un aspect retro si merita mentionat faptul ca au fiecare o poveste aparte”, au declarat designerii de la Yellow Office Architecture, care au lucrat la amenajarea spatiului.
Cmentariile sunt închise