Paul Sfirlea, locul al doilea la proba After Dinner Cocktail de la Campionatul Mondial al Barmanilor Tokyo
Paul Sfirlea, din Cluj Napoca, aflat la a doua participare la WCC, a reusit sa obtina locul 2 la proba After Dinner Cocktail, proba la care a participat Romania la Campionatul Mondial al Barmanilor – World Cocktail Championship si World Flairtending Championship, competitie organiazata de International Bartenders Association in perioada 16 – 21 octombrie 2016 la Imperial Hotel din Tokyo.
Reprezentantul Romaniei a avut o prestatie solida, asigurandu-si medalia de argint. Bautura pe care a ales sa o faca Paul, a fost usor surprinzatoare pentru aceasta categorie, de obicei dominata de bauturi foarte dulci si/sau cremoase. Categoria a fost castigata de concurentul Finlandei, Markus Sillanpaa, care a luat si locul 2 in Super Final. Titlul mondial de Bartender of the Year a fost castigat de reprezentantul Japoniei, Kenji Tsubokura, care castigase categoria Short Drink (Sour). Medalia de argint la WCC 2016 reprezinta cel mai bun rezultat obtinut de Romania in perioada scurta de cand participam la WCC, din 2010.
In ceea ce priveste concursul de flair, concurentul nostru, Razvan Dinu, a inceput bine, dar pe fondul emotiilor date de prima participare la un astfel de nivel, a ratat folosirea unui ingredient, pierzand astfel puncte importante si nu a reusit sa finalizeze miscarile mai complicate din partea a doua a rutinei, ratand un scor care sa ii permita o calificare in finala de a doua zi. Finala a avut loc miercuri, unde reprezentantul Poloniei, multiplul campion mondial Marek Posluszny, a reusit sa se impuna si in acest an. Podiumul a fost completat de surprinzatorul concurent din Spania si de un alt campion mondial, Danilo Oribe din Uruguay, care in ciuda accidentarii la mana dreapta, a prins podiumul.
In prima seara, 16 octombrie, a avut loc Welcome Gala Dinner, organizata de IBA, moment de intalnire si reunire a reprezentatnilor celor peste 60 de tari participante. A doua zi a inceput in forta cu Congresul Anual al IBA, unde s-au dezbatut mai multe lucruri importante pentru viitorul asociatiei. Printre temele abordate au fost noile modificari in regulamentul competitiei anuale, informatii despre Centrele de educare si excelenta pentru tinerii barmani care vor sa faca o cariera din aceasta meserie si au fost prezentate si noile propuneri pentru urmatoarele campionate mondiale, Copenhaga – 2017, Talin – 2018, San Francisco – 2019.
Anul viitor, aproximativ In aceeasi perioada, International Bartenders Association va organiza cel de-al 66-lea Congres anual la Copenhaga.
Echipa Romaniei, sub egida Asociatiei Barmanilor Profesionisti din Romania, si sustinuta de Brancoveanu XO (Alexandrion Grup), Heineken Perfect Serve, Coca Cola, Pernod-Ricard si Strauss Romania, a fost reprezentata de catre Bebi Oprea – sef delegatie, Make Kukuneshoski – delegat, Paul Sfirlea din Cluj Napoca – concurent WCC si Razvan Dinu din Brasov – concurent Flairtending.
Cmentariile sunt închise