Produsele pentru regim special s-au aflat pe trend ascendent în 2024
Consumul de produse pentru regim special, precum cele fără gluten, se află pe un trend ascendent în România, iar Niavis, unul dintre cele mai importante branduri de produse naturiste și super-alimente, confirmă această tendință. În 2024, cererea pentru produsele sale certificate fără gluten a crescut semnificativ, cu un interes deosebit pentru fulgii de ovăz fără gluten ecologici, amestecurile de făină special concepute pentru persoanele cu intoleranțe alimentare sau fulgii de hrișcă fără gluten.
Totodată, „Sarea celtică” își păstrează poziția de vedetă a gamei de produse Niavis și conduce detașat în topul celor mai bine vândute produse, cu aproximativ 200.000 de unități vândute. Dacă în 2023 sarea celtică a intrat pentru prima dată în top 5 cele mai vândute produse din portofoliul NIAVIS, ajungând rapid în fruntea clasamentului, în 2024 popularitatea sa continuă să crească. Astfel, în 2024 sarea celtică grunjoasă și fină își consolidează poziția de vedetă a gamei, cu vânzări duble față de anul trecut, atingând pragul de 50 de tone.
Potrivit studiilor recente, numărul persoanelor diagnosticate cu intoleranță la gluten sau sensibilitate non-celiacă la gluten este în creștere. Tot mai mulți consumatori aleg să elimine glutenul din alimentația lor, nu doar din motive medicale, ci și pentru a adopta un stil de viață mai sănătos și mai echilibrat. În acest context, produsele certificate bio și fără gluten devin preferatele celor care caută alternative naturale, fără aditivi și conservanți.
Astfel, în ultimele trei decenii, s-a observat o creștere semnificativă a numărului de cazuri noi de boală celiacă, în special la femei și copii. Studiile[1] arată o creștere medie anuală de 7,5% a incidenței acestei afecțiuni. Pe lângă boala celiacă, a fost recunoscută și o altă afecțiune denumită sensibilitate non-celiacă la gluten. Deși prevalența exactă nu este încă determinată, unele estimări[2] sugerează că aceasta ar putea afecta până la 6% din populație.
Iată un top cinci produse fără gluten preferate în 2024:
- Fulgii de ovăz sau hrișcă fără gluten ecologici, ca alternativă nutritivă pentru micul dejun;
- Mixurile de făină fără gluten (cocos, hrișcă), perfecte pentru copturi și deserturi sănătoase;
- Budincă de ciocolată, vanilie, căpșuni sau caise fără gluten, ca variantă de gustări rapide și echilibrate;
- Praful de copt și bicarbonatul de sodiu fără gluten, folosite pentru rețetele de patiserie sănătoasă;
- Pastele din linte și năut, ca o sursă excelentă de proteine vegetale.
Potrivit reprezentanților companiei, cele mai vândute produse pe Niavis.ro în 2024 includ superalimente și produse pentru relaxare, cât și ingrediente naturiste pentru gătit, printre care sarea celtică, fulgii de drojdie uscată inactivă, scorțișoara, matcha sau pudra de roșcove.
Niavis răspunde cererii tot mai mari pentru produse fără gluten prin extinderea portofoliului său cu noi variante de superalimente și mixuri pentru gătit, adaptate nevoilor consumatorilor moderni. Toate produsele sunt certificate ecologic, nu conțin conservanți sau aditivi artificiali și sunt ambalate sustenabil.
Mizând pe interesul tot mai crescut al românilor pentru vitamine și suplimente naturale, Niavis continuă să diversifice gama de produse cu suplimente naturale pentru imunitate, precum complexul natural de vitamine, seleniu natural, Quercentin, Magneziu, Vitamina D3, dar și extracte naturale de valeriană, maca, ginseng sau ashwagandha și multe altele.
Gama extinsă NIAVIS este disponibilă în magazinele partenere și pe www.niavis.ro (portal dedicat persoanelor juridice).
Cmentariile sunt închise