Proprietarii Siegfried pregatesc deschiderea a doua noi locatii, un steakhouse si un restaurant pescaresc, pe malul lacului Plumbuita
Proprietarii berariilor cu specific german Siegfried PrivatBrauerei au decis sa abordeze o noua directie de dezvoltare a businessului din segmentul Horeca, schimbare tradusa atat prin implementarea unui intreg proiect de rebranding cat si prin deschiderea unei noi locatii, cu un specific cu totul diferit.
Cele doua locatii existente sub brandul Siegfried, una in Soseaua Orhideelor, deschisa in aprilie 2014 si una in Centrul Vechi, deschisa in 2015, au fost inchise pe rand. Beraria de pe Lipscani a fost inchisa ca urmare a implementarii legislatiei privitoare la cladirile cu risc seismic, masura care a afectat, de altfel, mai multe locatii din Centrul Vechi. In ceea ce priveste unitatea din Sos. Orhideelor, initial s-a dorit relocarea acesteia, insa, intr-un final, s-a mers pe rebranding, pentru a avea un brand umbrela, care sa permita dezvoltarea unor locatii cu specific diferit.
Drept urmare, anult 2017 a debutat cu anuntarea a doua noi locatii: Metameat Brewery&Steakhouse si Metafish, ambele amplasate in Complexul Jardin, situat pe malul lacului Plumbuita din zona Pipera, si finalizat in primavara acestui an.
“Am decis sa venim cu acest rebranding pentru ca ne-am dorit sa ne dezvoltam unitar, sub un brand umbrela, chiar daca este vorba de locatii cu specific diferit. Asa cum ii spune si numele, Metameat Brewery&Steakhouse nu va fi exclusiv berarie cu specific german, ci va fi un concept tip steakhouse. Vom pastra in meniu si cateva preparate, cele prin care beraria Siegfried s-a facut remarcata in peisajul Capitalei, precum ciolanul in crusta crocanta, coastele si aripioarele, insa vom avea si preparate noi, specifice mai multor bucatarii internationale, cum ar fi steak de vita la gratar, coaste de vitel sau frigarui. De asemenea, vom aduce schimbari si in meniul de beri, le vom anunta la momentul potrivit”, a declarat Stefanie Binder-Ionescu, owner, pentru Horeca Insight.
Deschiderea Metameat Brewery&Steakhouse este planificata pentru sfarsitul lunii mai. Locatia va fi de tip terasa deschisa, va avea o capacitate de aproximativ 100 de locuri si va functiona sezonier, in intervalul 1 mai – 1 noiembrie, de miercuri pana duminica, in intervalul orar 12 -24.
In acelasi complex, Jardin, este amplasat si restaurantul Metafish, cu cu specific pescaresc –peste si fructe de mare, cu un meniu creat de un chef cu experienta de circa 27 de ani la nivel international.
Locatia ocupa doua nivele, reprezentate de doua separeuri, ce au, impreuna, o capacitate de 180 – 200 de locuri. Inaugurarea este planificata pentru week-end-ul 18-20 mai a.c.
Pana la urma localul din sos Orhideelor se mai deschide?