Raimonds Tomsons este castigatorul competitiei Best Sommelier of Europe & Africa 2017. Iulia Scavo, printre finalisti
Raimonds Tomsons este castigatorul celei de-a 14-a editii a competitiei Best Sommelier of Europe & Africa, organizata de ASI si desfasurata la Viena intre 8 si 13 mai 2017. Anul acesta, 37 de somelieri din tari europene si de pe continentul african au venit in Austria cu un singur obiectiv: acela de a castiga titlul “Best Sommelier of Europe & Africa”, asemenea castigatorului editiei anterioere, din 2013, suedezul Arvid Rosengren.
Pentru prima data in istoria acestui concurs, Africa a fost reprezentata de trei somelieri.
Printre finalisti s-a numarat si Iulia Scavo, somelierul roman cu cele mai bune performante la concursurile internationale, printre care si locul trei in finala precedenta a acestui concurs, in 2013, cand locul intai a fost castigat de reprezentantul Suediei, urmat de cel al Frantei, pe locul doi.
In urma primei etape a concursului, care a implicat mai multe teste scrise si practice, au fost selectati doisprezece candidati pentru semifinale:
Christian Jacobsen (Danemarca)
David Biraud (Franta),
Terry Kandylis (Grecia)
Julie Dupouy (Irlanda)
Raimonds Tomsons (Letonia)
Piotr Pietras (Polonia)
Julia Scavo (Romania)
Aleksandr Rassadkin (Rusia)
Jakub Pribyl (Cehia)
Eric Zwiebel (UK)
Robert Andersson (Suedia)
Fabio Masi (Elvetia).
Supriza editiei din acest an a competitiei a fost cand Gerard Basset, MW, MS, OBE, si Best Sommelier in the World 2010, a anunțat că, din cauza nivelului foarte ridicat al competiției, au fost selectați patru finaliști in loc de trei, cum se obisnuia:
Piotr Pietras (Polonia),
David Biraud (Franta),
Julia Scavo (Romania),
Raimonds Tomsons (Letonia)
Dupa runda finala, castigator a fost desemnat letonianul Raimonds Tomsons, care a lucrat in restaurante precum El Bulli, Noma sau Osteria Francescana. In 2016, a ocupat locul al saptelea la concurul ASI World Sommelier din Argentina.
Cmentariile sunt închise