Redeschidere Maize la interior și noul meniu de degustare
1 septembrie a marcat un moment îndelung așteptat de antreprenorii din Horeca, respectiv deschiderea restaurantelor la interior în condiții noi reglementate de autorități. Printre aceste condiții se numără și distanțarea de minimum 2 metri între mese și o capacitate permisă într-o primă fază de numai 50%. Pentru Maize, un cochet restaurant din zona Dorobanți, vestea a fost binevenită în condițiile în care doar terasa era deschisă de la 1 iunie, iar ei și-au format reputația de trend-setter în materie de fine-dining.
Maize Farm-to-Table este un pionier al acestei nișe, poziționându-se încă de la deschidere ca un restaurant preocupat să țină pasul cu anotimpurile, să respecte ciclurile naturii prin folosirea unor ingrediente adecvate fiecărui sezon și nu în ultimul rând, de a sprijini micii producători locali. Prezența unui restaurant care în mod normal promovează experiența de a lua masa în oraș pe platformele de delivery a constituit cu siguranță o surpriză plăcută și a dat ocazia celor care îl vizitau regulat să-și arate sprijinul. De altfel, mâncărurile livrate sau preparate de echipa lui Daniel Pălici pentru terasa din strada Paris, au ținut cont de linia generală urmată de Maize de-a lungul timpului – preparate care pun în valoare ingrediente autohtone, chiar atunci când sunt reinterpretate pentru a apropia potențialul oaspetele de cunoscuta bucătărie românească nouă.
Odată cu marcarea unui nou anotimp, Maize s-a pregătit intens pentru a-și întâmpina oaspeții în același cadru fermecător, chiar dacă acum sunt doar 18 locuri disponibile la masă. Pregătirile s-au concentrat și pe alcătuirea unor meniuri de degustare care vor justifica renumele construit în timp, dar și faptul că în 2018 Maize era desemnat cel mai bun restaurant din capitală conform Gault&Millau.
Pe lângă de acum faimoasa pâine cu maia naturală și untul aromatizat discret, amouse bouche-ul va surprinde oaspeții prin prospețime și creativitate. Din meniu nu lipsesc tartele sărate din conopidă sau țelină, sau clasicele ciulama de porumbel sau tocană din coadă de vițel, îmbogățite cu arome surprinzătoare precum sosul de gălbenuș cu cătină sau sos din leurdă fermentată și bineînțeles, desertul. Meniul de degustare pornește de la 120 lei pentru 2 preparate, punând la dispoziția gurmanzilor până la 7 feluri. La cerere se pot asocia meniurilor de degustare și vinuri, lista de etichete fiind cuprinzătoare: Davino, Oprișor, Vinarte, Rasova, Valahorum, 1000 chipuri, Gitana, Știrbey, Rotenberg, Domeniul Bogdan și Galicea Mare.
“A fost o perioadă de grea încercare pentru noi toți, a doua mare sincopă pentru Maize și pe care credem noi că am depășit-o doar din pasiunea cultivată în atâția ani în industria ospitalității. Suntem o ‘specie’ rară de pasionați și entuziaști fine-dining, oameni care își alimentau entuziasmul văzând restaurantul plin de oaspeți încantați să regăsească în farfurii gusturi cunoscute sau dimpotrivă, plăcut surprinzătoare. Ne-am reinventat, deși nu ne-a venit la îndemână, am făcut tot ce ne-am permis și tot ce a fost posibil pentru a rămâne prezenți în viețile celor care ne-au acordat credit necondițonat în trecut. Datorită lor suntem aici și putem să-i întâmpinăm pe terasa boemă a restaurantului de la etajul 3. Atât eu, cât și Chef Pălici vă asigurăm că vom livra în continuare aceleași experiențe culinare cunoscute, ba chiar surprinzătoare odată cu sosirea toamnei. Chiar dacă putem afirma că am tânjit să ne revedem după aceste 6 luni de restricții, în noile condiții de relaxare, dar cu maximă strictețe în ceea ce privește siguranța echipei noastre și a fiecărui oaspete care ne trece pragul.“ a declarat Nicole Tilinca.
Maize Farm to Table este deschis de miercuri până vineri de la ora 17 la 24, iar sâmbăta de la 13 la 24; este recomandat să faceți o rezervare din timp din cauza numărului redus de locuri generat de regulile de distanțare.
Cmentariile sunt închise