Restaurantul spaniol Azurmendi, primul loc in Elite Traveler’s Top 100 Restaurants 2017
Alinea, care a ocupat locul intai cinci ani la rand, pe locul al doilea
Publicatia Elite Traveler a dat publicitatii al sau “Top 100 restaurants for 2017”, anul acesta restaurantul spaniol Azurmendi revendicand pentru prima data primul loc in acest clasament.
Restaurantul Atxa Azurmendi, din Tara Bascilor, a reusit sa ocupe anul acesta locul intai in top, pozitie ocupata cinci ani la rand de catre restaurantul Alinea din Chicago. Azurmendi este celebru datorita faptului ca mizeaza pe produsele basce, locale, si pune sustenabilitatea pe primul loc, in tot ceea ce face, producand chiar si propriul vin.
Pe a treia pozitie in acest clasament se afla Eleven Madison Park din New York, desemnat recent The World’s Best Restaurant, fiind votat de catre 6.000 de cititori, in timp ce locurile patru si cinci sunt ocupate de Restaurant De L’Hotel De Ville din Elvetia si Per Se, din New York.
Osteria Francescana din Modena, Italia, a lui Massimo Bottura se afla pe locul sapte, iar The Fat Duck a reusit sa ajunga pe pozitia a 10-a, cel mai bun loc ocupat de catre o locatie din Marea Britanie si cea mai mare “intrare” din top.
Massimo Bottura a primit titlul „Chef of the Year”, premiul “Rising Star” i-a revenit lui Dominique Crenn, iar Joel Robuchon a fost recompensat cu „Lifetime Achievement Award”.
Statele Unite ale Americii a avut cele mai bune „preformante”, avand 24 de locatii in acest tip. (foto: Azurmendi)
Elite Traveler’s top 10 restaurants 2017
- Azurmendi, Larrabetzu, Spania
- Alinea, Chicago, SUA
- Eleven Madison Park, New York, SUA
- Restaurant De L’Hotel De Ville, Lausanne, Elvetia
- Per Se, New York, SUA
- Robuchon au Dome, Macau, China
- Osteria Francescana, Modena, Italia
- The Restaurant at Meadowood, St. Helena, SUA
- Le Bernardin, New York, SUA
- Fat Duck, Bray, Marea Britanie
Clasamentul complet se afla pe Elite Traveler’s Top 100 Restaurants 2017
Cmentariile sunt închise